Το ανατριχιαστικο σκιτσο του Αρκα για την τραγωδια στα Τεμπη

Τα είπε όλα με ένα σκίτσο

Μια απλή «επιστροφή στην καθημερινότητα» έμελλε να γίνει η διαδρομή …χωρίς επιστροφή! Το σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης 28/2 στα Τέμπη αμαύρωσε το ξημέρωμα της 1ης Μαρτίου αλλάζοντας τις ζωές πολλών συνανθρώπων μας, για πάντα. Η τραγωδία ανείπωτη! Ο Πρωθυπουργός κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος, ενώ δύσκολα μπορούν να χωρέσουν λόγια για να περιγράψει κανείς το τι συνέβη.

Μετρώντας δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, οι αγνοούμενοι ακόμη αναζητούνται. Όπως έχει γίνει γνωστό, κάηκε ολοσχερώς το πρώτο βαγόνι και καταπλακώθηκε από το δεύτερο, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες απεγκλωβισμού, με τις ελπίδες να λιγοστεύουν για να βρεθούν ζωντανοί μέσα στα σίδερα. Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος μίλησε για 72 νοσηλευόμενους, ενώ τόνισε ότι το έργο της ταυτοποίησης είναι πολύ δύσκολο, καθώς στο σημείο όπου ξέσπασε η πυρκαγιά αναπτύχθηκαν πολύ υψηλές θερμοκρασίες, που ξεπερνούν τους 1.300 βαθμούς Κελσίου.

Χαρακτηριστικό είναι το σκίτσο του Αρκά, που αποτύπωσε με τον πιο τραγικό τρόπο τα όσα έχουν συμβεί μέσα σε μια στιγμή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αρκάς αποτυπώνει στα σκίτσα του την σκληρή πραγματικότητα. Πριν από λίγες ημέρες, όταν συνέβη ο φονικός σεισμός σε Τουρκία και Συρία, ο Έλληνας σκιτσογράφος είχε δημιουργήσει το παρακάτω σκίτσο, που μιλούσε χωρίς λόγια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.