«Τιτανικος»: Ερχεται στις αιθουσες σε 3D για τον εορτασμο της 25ης επετειου

Από τις 9 Φεβρουαρίου 2023 remastered στους κινηματογράφους

Η πολυβραβευμένη ταινία «Τιτανικός», σε σενάριο και σκηνοθεσία Τζέιμς Κάμερον, επιστρέφει στους κινηματογράφους, 25 χρόνια μετά την κυκλοφορία της και μάλιστα σε 3D μορφή.

Η επική και γεμάτη δράση και ρομαντισμό ταινία με πρωταγωνιστές τους – βραβευμένους με Όσκαρ – Λεονάρντο Ντι Κάπριο και Κέιτ Γουίνσλετ, έχει ως φόντο το τραγικό πρώτο ταξίδι του «αβύθιστου» πλοίου Τιτανικός.

Με την κυκλοφορία του το 1997, ο «Τιτανικός» έφτασε στην κορυφή του παγκόσμιου box office και είναι η τρίτη ταινία με τις υψηλότερες εισπράξεις παγκοσμίως.

Η έμπνευση του Κάμερον όσον αφορά την ταινία προήλθε από τη γοητεία του για τα ναυάγια. Πίστευε ότι μια ιστορία αγάπης σε συνδυασμό με την ανθρώπινη απώλεια θα ήταν απαραίτητη ώστε να μεταφέρει τον συναισθηματικό αντίκτυπο της καταστροφής. Η παραγωγή ξεκίνησε την 1η Σεπτεμβρίου του 1995 όταν ο σκηνοθέτης παρακολούθησε πλάνα του ναυαγίου του Τιτανικού από αρχειακό υλικό. Για την ταινία και κυρίως τη στιγμή που ο Τιτανικός βουλιάζει χρειάστηκαν μακέτες, CGI και μια ανακατασκευή του πλοίου που χτίστηκε στα στούντιο Baja.

Την ταινία παρουσιάζουν οι Paramount Pictures και 20th Century Studios, σε παραγωγή της Lightstorm Entertainment. Πρωταγωνιστούν οι Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, Κέιτ Γουίνσλετ, Μπίλι Ζέιν, Κάθι Μπέιτς, Φράνσις Φίσερ, Μπερνάρντ Χιλ, Τζόναθαν Χάιντ, Ντάνι Νούτσι, Γκλόρια Στιούαρτ, Ντέιβιντ Γουόρνερ, Βίκτορ Γκάρμπερ και Μπιλ Πάξτον.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.