Την Τριτη η συναντηση Μητσοτακη με τους αγροτες

Εκπροσώπους των αγροτών θα συναντήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Τρίτη (13/02). Τι ανακοίνωσε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας

Την πραγματοποίηση συνάντησης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τους αγρότες την προσεχή Τρίτη (13/02) ανακοίνωσε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του

Η παραπάνω κίνηση έρχεται στον απόηχο της δήλωσης του Μάκη Βορίδη, πως το ραντεβού του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους αγρότες δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά τη Δευτέρα, που δημιούργησε αναστάτωση στα μπλόκα των αγροτών.

Κυβερνητικά στελέχη ωστόσο διευκρίνιζαν ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί ή Δευτέρα απόγευμα ή Τρίτη πρωί, επειδή ο πρωθυπουργός γυρίζει την Δευτέρα από το Βελιγράδι. Οι ίδιες πηγές επισήμαιναν ότι έχουν ήδη ενημερωθεί σχετικά οι ενδιαφερόμενοι.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη αναμενόταν να οριστικοποιηθεί σήμερα Παρασκευή (09/02).

Κυβερνητικά στελέχη υπενθύμιζαν άλλωστε ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, δήλωσε στο briefing της Πέμπτης, ότι ο πρωθυπουργός είναι διατεθειμένος να δει τους αγρότες από τη Δευτέρα.

Ειδικότερα ο κ. Μαρινάκης είχε επιβεβαιώσει ότι το Μαξίμου έλαβε επιστολή με τα αιτήματα των αγροτών. Και είχε δηλώσει: “Ο πρωθυπουργός είναι διατεθειμένος να τους συναντήσει τη Δευτέρα. Περιμένουμε να ενημερωθούμε ποιους θα συναντήσει και ποιους εκπροσωπούν. Δηλαδή ποιοι είναι οι εκπρόσωποι και ποιους αγρότες θα εκπροσωπούν συγκεκριμένα”.

Στο ερώτημα εάν ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τους αγρότες τη Δευτέρα ακόμη και εάν εν τω μεταξύ έχουν κλείσει με μπλόκα τις εθνικές οδούς, ο κ. Μαρινάκης αφού επανέλαβε ότι πρώτα πρέπει να ξεκαθαρίσει ποιοι εκπρόσωποι των αγροτών θα σταλούν στη συνάντηση, υπενθύμισε ότι ο πρωθυπουργός από το Χαϊδάρι μίλησε για ανοιχτό διάλογο με ανοιχτούς δρόμους.

Ο υπουργός Επικρατείας εν τω μεταξύ πάντως μιλώντας στην ΕΡΤ είπε ότι η συνάντηση των αγροτών με τον πρωθυπουργό θα γίνει αλλά όχι τη Δευτέρα καθώς πρέπει να προσδιοριστεί η σύνθεση της αντιπροσωπείας και «να ωριμάσουμε αυτά που σκεφτόμαστε για τους αγρότες».

Ακόμα είπε ότι υπάρχουν αιτήματα που δεν είναι δυνατόν να ικανοποιηθούν και αιτήματα θεσμικά και πολιτικά όπου υπάρχει συναντίληψη αλλά μένει να εξειδικευτούν όπως οι παράνομες ελληνοποιήσεις και η διαπραγμάτευση της ΚΑΠ.

“Προϋπόθεση του διαλόγου με τους αγρότες είναι οι ανοιχτοί δρόμοι, μισογεμάτο το ποτήρι, όλοι θέλουμε να βρούμε λύσεις” τόνισε επίσης ο κ. Βορίδης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.