Θοδωρης Ιακωβιδης: Αν αλλαξουν οι συνθηκες θα συνεχισω αλλα υπαρχουν αλλοι τοσοι Θοδωρηδες

Ο αρσιβαρίστας στέλνει νέο μήνυμα προς την Ομοσπονδία για τους συναθλητές του και ζητά από το κράτος να στηρίξει όλους τους αθλητές

Απηυδισμένος ο 30χρονος αθλητής του Παναθηναϊκού Θοδωρής Ιακωβίδης ανακοίνωσε ότι σταματάει τον αθλητισμό μετά την ολοκλήρωση του αγωνίσματος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αφού δεν μπορεί να ανταγωνιστεί – συναγωνιστεί τους αντιπάλους του, που προπονούνται επαγγελματικά, έχουν τα προς το ζην και εξασφαλισμένη εργασία. «Συγγνώμη εάν κάποιοι νομίζουν πως το βάζω στα πόδια. Έχω κουραστεί από αυτή την κατάσταση. Είναι πολύ λυπηρό να ντρέπεσαι να πας στον φυσιοθεραπευτή, επειδή ξέρει την κατάστασή σου. Δεν το αντέχω άλλο αυτό. Θέλω να σταματήσω, θέλω να ηρεμήσω και θέλω να γυρίσω στους δικούς μου».

Ο αρσιβαρίστας που συγκίνησε το πανελλήνιο με την ειλικρίνειά του στέλνει νέο μήνυμα προς την Ομοσπονδία για τους συναθλητές του. Παραδέχτηκε ότι δεν θέλει να σταματήσει, αλλά δεν θεωρεί ηθικό να συνεχίσει με χορηγούς, όσο οι Έλληνες συναθλητές του αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα. Μιλώντας στο Open, αποκάλυψε ότι παίρνει 200 ευρώ το μήνα από την Ομοσπονδία για την προετοιμασία του. 

Θεοδωρίδης: Ευχαριστώ τους άγνωστους που με αγκάλιασαν

«Ευχαριστώ τους άγνωστους που με αγκάλιασαν. Το πρόβλημα δεν είναι να μπαλώσουν τον Θοδωρή. Υπάρχουν άλλοι τόσοι Θοδωρήδες, τόσοι αθλητές που χρειάζονται στήριξη», είπε ο Θοδωρής Ιακωβίδης, ευχαριστώντας θερμά για το κύμα αγάπης που δέχτηκε. «Σταματώ, διότι ζηλεύω τους συναθλητές μου που έχουν τα πάντα από τις χώρες τους και εγώ δεν μπορώ να το έχω για να είμαι στο ίδιο επίπεδο μαζί τους», συμπλήρωσε. 

Για την στήριξη του κόσμου και την συνέχεια της καριέρα του είπε χαρακτηριστικά: «Μακάρι να είναι η αρχή. Εγώ θέλω να συνεχίσω. Ο αθλητής μέσα μου ζει, υπάρχει, θέλει να αγωνιστεί ξανά. Αν αλλάξουν οι συνθήκες, θα συνεχίσω. Αλλά δεν το βρίσκω ηθικό να συνεχίσω εγώ με χορηγούς για άλλη μια τριετία και να υπάρχουν οι υπόλοιποι που θα τραβάνε τον ίδιο Γολγοθά. Θέλω ο κρατικός μηχανισμός να βοηθήσει όλους τους αθλητές, να βοηθήσει έμπρακτα». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.