Tetris: 34 χρονια μετα την κυκλοφορια του, ενας 13χρονος εγινε ο πρωτος ανθρωπος που τερματιζει το παιχνιδι

Είναι αξιοσημείωτο ότι, μέχρι πριν από μερικά χρόνια, οι παίκτες του Tetris πίστευαν ότι ήταν δυνατό να παίξουν μόνο ως το επίπεδο 29

Ο πρώτος άνθρωπος που κατάφερε να τερματίσει το Tetris, το αγαπημένο, κλασικόν βιντεοπαιχνίδι της Nintendo, θεωρείται ένας 13χρονος από την Οκλαχόμα των ΗΠΑ, παρόλο που το παιχνίδι κυκλοφόρησε 34 χρόνια πριν.

Ο Willis Gibson, στο κανάλι του στο YouTube δημοσίευσε ένα βίντεο το οποίο τον καταγράφει, από τη στιγμή που έφτασε στο επίπεδο 157 και κατάφερε να «κρασάρει» το παιχνίδι.

Χρειάστηκε 38 λεπτά

«Θα λιποθυμήσω, δεν αισθάνομαι τα δάχτυλά μου», δήλωσε, σύμφωνα με το BBC ο 13χρονος, ο οποίος έπεσε εξαντλημένος πίσω στην καρέκλα του. Μάλιστα, στον μικρό Willis πήρε μόλις 38 λεπτά για να νικήσει το παιχνίδι.

Είναι αξιοσημείωτο ότι, μέχρι πριν από μερικά χρόνια, οι παίκτες του Tetris πίστευαν ότι ήταν δυνατό να παίξουν μόνο ως το επίπεδο 29.

Η ιστορία του Tetris

Το πασίγνωστο βιντεοπαιχνίδι, στο οποίο οι παίκτες καλούνται να σχηματίσουν τέλειες ορθογώνιες γραμμές όσο πέφτουν τουβλάκια διαφορετικών σχημάτων, με την ταχύτητα συνεχώς να αυξάνεται, δημιούργησε, το 1984, ο σοβιετικός μηχανικός, Alexey Pajitnov. Ωστόσο, η μεγάλη δημοτικότητα που απέκτησε ήρθε με το ντεμπούτο του στο Nintendo Entertainment System (NES) και στη φορητή κονσόλα Game Boy της Nintendo το 1989. Το Tetris σήμερα μπορεί να παιχτεί σε σειρά από κονσόλες και πλατφόρμες, καθώς και σε smartphones.

Ο επαγγελματίας παίκτης, Thor Aackerlund, κατάφερε, το 2010, να φτάσει στο επίπεδο 30 χρησιμοποιώντας την τεχνική του hypertapping, κατά την οποία ο παίκτης δονεί τα δάχτυλά του με έναν τρόπο που κάνει το χειριστήριο να κινείται πιο γρήγορα από την ταχύτητα του παιχνιδιού. Αυτό οδήγησε άλλους παίκτες να υιοθετήσουν το hypertapping και άλλες τεχνικές για να δουν πόσο μακριά θα μπορούσαν να φτάσουν – αλλά μέχρι τον περασμένο μήνα, μόνο το AI είχε καταφέρει να φτάσει στην πραγματική οθόνη όπου το παιχνίδι τερματίζει. Η kill screen εμφανίζεται όταν ένας παίκτης φτάσει σε επίπεδο που προκαλεί το κρασάρισμα του παιχνιδιού.

Κατά τον τερματισμό του 38λεπτου παιχνιδιού του 13χρονου από τις ΗΠΑ, η οθόνη κράσαρε και τα τουβλάκια σταμάτησαν να πέφτουν. Το παιδί παίζει το παιχνίδι από τα 11 του χρόνια και έχει συμμετάσχει σε διάφορα τουρνουά παιχνιδιών. Στο YouTube είναι γνωστός ως Blue Scuti.

Ο ίδιος έγραψε στο YouTube ότι, «όταν άρχισα να παίζω αυτό το παιχνίδι, δεν περίμενα ποτέ να κρασάρει το παιχνίδι ή να το νικήσω». Ο Willis λέει ότι, και πριν τερματίσει το παιχνίδι, έσπασε το συνολικό σκορ αλλά και άλλα τρία παγκόσμια ρεκόρ στο Tetris.

Τώρα, το ρεκόρ του 13χρονου έχουν μπει σε διαδικασία να καταρρίψουν και άλλοι παίκτες. Πολλοί από αυτούς μοιράζονται τις προσπάθειές τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε ιστότοπους ροής βίντεο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.