Τα τρια πιο εντυπωσιακα αστρονομικα φαινομενα του Φεβρουαριου

Ο Φεβρουάριος θα είναι γεμάτος από εντυπωσιακά αστρονομικά φαινόμενα: μία έκλειψη Σελήνης, μία έκλειψη Ηλίου αλλά και το «ζωδιακό φως» θα σηκώσουν τα βλέμματα προς τον ουρανό.   

Έκλειψη Σελήνης – 10 Φεβρουαρίου  

Καθώς η πανσέληνος ανεβαίνει πάνω από τον ανατολικό ορίζοντα, παρακολουθείστε την έκλειψη καθώς η παρασκιά της Γης πέφτει πάνω στη Σελήνη.  
 
Το φαινόμενο της έκλειψης παρατηρείται όταν η Γη βρίσκεται μεταξύ του Ήλιου και της Σελήνης και σε τέτοια θέση όπου η σκιά της Γης πέφτει πάνω στη Σελήνη. Η σκιά της Γης χωρίζεται στην καθαυτή σκιά, όπου όλο το φως από τον Ήλιο εμποδίζεται πλήρως από τη Γη και δεν μπορεί να φτάσει στη Σελήνη, και στην παρασκιά, όπου το φως του Ήλιου εμποδίζεται μερικώς και φτάνει αμυδρό στη Σελήνη. Στην Ευρώπη η έκλειψη θα είναι ορατή αργά τη νύχτα. 

Ζωδιακό φως – 13 Φεβρουαρίου   

Για τις επόμενες δύο εβδομάδες, οι παρατηρητές στο βόρειο ημισφαίριο μπορούν να δουν τη λάμψη του ζωδιακού φωτός. Μακριά από τα φώτα της πόλης, περίπου μία ώρα μετά τη δύση του ηλίου, αναζητήστε ένα φως σε μορφή πυραμίδας, που υψώνεται στον ανατολικό ορίζοντα. Το φως αυτό προέρχεται από την ανάκλαση του ηλιακού φωτός σε αμέτρητα σωματίδια σκόνης, που βρίσκονται διάσπαρτα μεταξύ των πλανητών.   

Δακτυλιοειδής έκλειψη Ηλίου – 26 Φεβρουαρίου   

Η δακτυλιοειδής έκλειψη Ηλίου είναι ένα εντυπωσιακό φαινόμενο, κατά το οποίο η Σελήνη καλύπτει σχεδόν πλήρως τον ηλιακό δίσκο, αφήνοντας ορατό μόνο ένα «πύρινο δαχτυλίδι».  
 
Το φαινόμενο θα είναι ορατό σε ορισμένα μέρη της Νότιας Αμερικής και της Αφρικής. Πρόκειται για την πρώτη από τις δύο ηλιακές εκλείψεις του 2017 – η δεύτερη και μεγαλύτερη θα σημειωθεί στις 21 Αυγούστου.
 
Πηγή: www.lifo.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.