Tα παιδια του Ασαντ – Το συγκλονιστικο εξωφυλλο της Liberation

Διεθνή κατακραυγή και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες από τη Συρία μετά το αιματηρό χτύπημα με τοξικό αέριο.  
 
86 άμαχοι, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά, σκοτώθηκαν από την επίθεση με χημικά όπλα κατά της πόλης Χαν Σεϊχούν της βορειοδυτικής Συρίας, σύμφωνα με νέο απολογισμό που ανακοίνωσε αργά χθες το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. «Ανάμεσα στα θύματα υπάρχουν 30 παιδιά και 20 γυναίκες», ανέφερε το Παρατηρητήριο.
 
Νωρίτερα σήμερα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τόνισε με ανακοίνωση του πως τα θύματα της επίθεσης φαίνεται να εμφανίζουν συμπτώματα που συνάδουν με αντίδραση σε νευροτοξικό παράγοντα, ενώ και η οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα τόνισε ότι οκτώ άνθρωποι στους οποίους προσέφερε φροντίδες, έπειτα από την επίθεση, εμφάνιζαν συμπτώματα που συνάδουν με αυτά τα οποία που προκαλούν νευροτοξικοί παράγοντες όπως το αέριο Σαρίν.
 
Οι πρώτες εικόνες που έφτασαν από διεθνή πρακτορεία και ακτιβιστές που δρουν στην περιοχή αποκάλυπταν με σοκαριστικά ντοκουμέντα τo το μέγεθος της επίθεση. Κι όμως, το νέο αυτό μακελειό μάλλον δεν εισέπραξε την προβολή που αναμενόταν από αρκετά μίντια.  
 
Εξαίρεση αποτελεί το συγκλονιστικό πρωτοσέλιδο της Liberation με μια εικόνα που δείχνει άψυχα κορμιά  παιδιών που έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση. Τίτλος:  “Τα παιδιά του Άσαντ”.
 
Η εφημερίδα για το πρωτοσέλιδό της επέλεξε αυτό το στιγμιότυπο το οποίο κυκλοφόρησε λίγο μετά την επίθεση και πολλά μίντια δεν προέβαλλαν λόγω της σκληρότητάς του.
 
Πηγή: www.lifo.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.