Συριγος: “Ναι” στην επεμβαση της αστυνομιας στο νοσοκομειο για να ληξει η καταληψη της Ιατρικης Αλεξανδρουπολης

Ο Άγγελος Συρίγος τοποθετήθηκε σχετικά με την κατάληψη της Ιατρικής Σχολής Αλεξανδρούπολης και εισηγήθηκε την επέμβαση της αστυνομίας “αν δεν υπάρχουν άλλοι δρόμοι”.

Ο βουλευτής της ΝΔ  Άγγελος Συρίγος τοποθετήθηκε σχετικά με την κατάληψη της Ιατρικής Σχολής Αλεξανδρούπολης, όπου οι κλινικές και τα εργαστήρια είναι εγκατεστημένα μέσα στο νοσοκομείο της πόλης και εισηγήθηκε την επέμβαση της αστυνομίας, «αν δεν υπάρχουν άλλοι δρόμοι» για να λήξει η κατάληψη.

«Πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουμε ότι η κατάληψη δημοσίου χώρου είναι παράνομη πράξη. Δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνεται ανεκτό σε κάποιες περιπτώσεις και σε κάποιες άλλες δεν μπορεί να γίνεται. Είναι μια παράνομη πράξη» είπε ο βουλευτής σε συνέντευξή του στο Action 24 και επισήμανε πως το γεγονός ότι η Ιατρική Σχολή βρίσκεται σε κατάληψη επηρεάζει τη λειτουργία του Περιφερειακού Νοσοκομείου Αλεξανδρουπόλεως.

Σε ερώτηση αν πρέπει να παρέμβει η αστυνομία, ο Άγγελος Συρίγος απάντησε πως δεν μπορεί να γνωρίζει ποια είναι η ακριβής κατάσταση και να προτείνει ποια είναι η πιο δόκιμη λύση, αν χρειαστεί δηλαδή η παρέμβαση των πανεπιστημιακών ή της αστυνομίας, ωστόσο, επισήμανε πως «πάντα είμαι υπέρ των ήπιων δράσεων, δεν χρειάζεται να καταφεύγεις κάθε φορά στην αστυνομία, μπορείς να τα βρεις και με άλλους τρόπους. Αν δεν υπάρχουν άλλοι δρόμοι για να λήξει μια κατάληψη, η αστυνομία είναι η λύση. Η αστυνομία είναι για να σταματά παράνομες καταστάσεις. Το νοσοκομείο κινδυνεύει από την κατάληψη. Δεν κινδυνεύουν οι άνθρωποι του νοσοκομείου από την αστυνομία που θα επαναφέρει την νομιμότητα».

Τέλος, ανέφερε πως βάση της εμπειρίας του,  μετά από τον διάλογο, το πιο πιθανό είναι να λήξει η κατάληψη. «Το συζητάς με τους ανθρώπους (σ.σ. της κατάληψης), τους εξηγείς τι συμβαίνει, και, κατά κανόνα, όταν δεν κινούνται από άλλα κριτήρια, είναι λογικοί και φεύγουν. Όταν δεν υπάρχει αυτή η λογική, θα καλέσεις αυτόν που έχει το δικαίωμα για άσκησης μόνιμης βίας».

Υπενθυμίζεται πως πάνω από 150 σχολές να συνεχίζουν να τελούν υπό κατάληψη, με τους φοιτητές να αντιδρούν στην ίδρυση των μη κρατικών πανεπιστημίων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.