Συναντηση Μητσοτακη – Φον ντερ Λαιεν την Πεμπτη στο Νταβος

Η πρόεδρος της Κομισιόν θα έχει συνάντηση με τον Ελληνα πρωθυπουργό στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα έχει συνάντηση με τον Ελληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την Πέμπτη, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, όπως ανέφερε στην ενημέρωση των ανταποκριτών στις Βρυξέλλες ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ερίκ Μαμέρ.

Επίσης, μεταξύ άλλων, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα συναντηθεί με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τον πρόεδρο του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτζογκ, τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντονι Μπλίνκεν και τον Σέρβο πρόεδρο Αλεξάντερ Βούτσιτς.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στο Νταβός της Ελβετίας για να συμμετάσχει στις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου.

Οπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, την Πέμπτη και την Παρασκευή ο πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με κορυφαίους επιχειρηματικούς παράγοντες, όπου θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας μετά και την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει ακόμη σε δημόσιες συζητήσεις για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και στον κόσμο και τον ρόλο της ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας σε μια συγκυρία αβεβαιότητας και ανακατατάξεων στην ευρύτερη περιοχή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.