Συμφωνια για παραγωγη του ρωσικου εμβολιου Sputnik στην Ιταλια

Θα είναι η πρώτη τέτοια γραμμή παραγωγής του ρωσικού εμβολίου στην Ευρώπη

Η συμφωνία του ρωσικού επενδυτικού ταμείου RDIF και της Ιταλο-ελβετικής φαρμακευτικής Adienne Pharma & Biotech χαρακτηρίζεται από το Ιταλικό-Ρωσικό Επιμελητήριο «στρατηγική» και θα είναι η πρώτη τέτοια γραμμή παραγωγής του ρωσικού εμβολίου στην Ευρώπη.

Η εταιρεία θα μπορέσει να αρχίσει την παρασκευή τον Ιούλιο και θα έχει έτοιμες έως 10 εκατομμύρια δόσεις μέχρι το τέλος του χρόνου. Οι εγκαταστάσεις είναι στο Μιλάνο, στη Λομβαρδία.

Εάν το εμβόλιο εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA), οι δόσεις θα διατεθούν αποκλειστικά στην Ιταλική αγορά, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου. Σε διαφορετική περίπτωση θα εξαχθούν σε χώρες που χρησιμοποιούν το εμβόλιο.

Οπως έγινε γνωστό, η συμφωνία επετεύχθη μετά από μια σειρά συναντήσεων που οργανώθηκαν από τον Οκτώβριο, καθώς το Επιμελητήριο αναζητούσε εταίρο για την παραγωγή του Sputnik V.

Ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντζα, σύμφωνα με την εφημερίδα Il Messaggero, δήλωσε ότι δεν είναι αντίθετος με τη χορήγηση του Sputnik, από τη στιγμή που θα έχει στα χέρια του την έγκριση του ΕΜΑ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.