Στο σφυρι το πιο επικαιρο εργο του Banksy για το Brexit

Aπεικονίζει τους Βρετανούς βουλευτές ως χιμπατζήδες

Με το Brexit να χαρακτηρίζει την πιο κρίσιμη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας της Βρετανίας, σε μια δημοπρασία, το έργο του Banksy που απεικονίζει τους Βρετανούς  βουλευτές ως χιμπατζήδες αναμένεται να πουληθεί για 1,5 –  2 εκατ. στερλίνες και να γίνει, ενδεχομένως, το ακριβότερο έργο του που έχει ποτέ πουληθεί.
 
Το  «Devolved Parliament» είναι ο μεγαλύτερος γνωστός καμβάς του Banksy και εκτέθηκε για πρώτη φορά το 2009 για το Μουσείο του Μπρίστολ, από το οποίο κατάγεται, και η έκθεση προσέλκυσε περισσότερους από 300.000 επισκέπτες ενώ έγινε μία από τις 10 κορυφαίες εκθέσεις σε επισκεψιμότητα σε όλο τον κόσμο εκείνη τη χρονιά.


 
Ανήκει σε ανώνυμο ιδιοκτήτη και ο Banksy έγραψε στο Instagram: «Γελούν τώρα, αλλά μια μέρα κανείς δεν θα είναι υπεύθυνος», αναφερόμενος, προφανώς, στους τετράποδους εκπροσώπους του έθνους.
 
Πρόσφατα, μια τεράστια τοιχογραφία του Banksy στο Ντόβερ που έδειχνε έναν εργάτη να αφαιρεί ένα αστέρι από τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρέθηκε μυστηριωδώς ασβεστωμένη, με το έργο να έχει εξαφανιστεί. «Δεν πειράζει. Υποθέτω ότι μια μεγάλη λευκή σημαία στέλνει το μήνυμα εξίσου καλά», έγραψε ο καλλιτέχνης.
 
Το έργο «Devolved Parliament» εκτίθεται από τις 28 Σεπτεμβρίου -πριν από την πώλησή του στις 3 Οκτωβρίου, στην ίδια αίθουσα που πριν ένα χρόνο ο Banksy άφησε άφωνο τον κόσμο της τέχνης καταστρέφοντας ένα έργο του, μετά την πώλησή του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.