Στο μικροσκοπιο των Γαλλικων Αρχων η Ολυμπιακη Επιτροπη «Παρισι 2024» για διαφθορα

Φόβοι για σκάνδαλα και σοβαρές οικονομικές ατασθαλίες

Στο μικροσκόπιο της αστυνομίας βρέθηκαν σήμερα Τρίτη 20 Ιουνίου τα κεντρικά γραφεία της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024» και εκείνα του εταίρου της σε θέματα υποδομών στο πλαίσιο ερευνών για φερόμενη κατάχρηση δημόσιων πόρων και ευνοιοκρατία, δήλωσαν οι εισαγγελείς.

Συγκεκριμένα, η εθνική οικονομική εισαγγελία (PNF) δήλωσε ότι έγινε έφοδος στην έδρα του «Παρισιού 2024» στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας που ξεκίνησε το 2017 σχετικά με τις συμβάσεις που είχε συνάψει η Οργανωτική Επιτροπή των θερινών Αγώνων και μετά από καταγγελίες που έγιναν για παραβιάσεις των όρων των διαγωνισμών.

Τα κεντρικά γραφεία της SOLIDEO, του δημόσιου φορέα που είναι υπεύθυνος για την παροχή ολυμπιακών και παραολυμπιακών υποδομών, ερευνήθηκαν επίσης εν μέσω προκαταρκτικής έρευνας που χρονολογείται από το 2022, μετά από έλεγχο της γαλλικής υπηρεσίας καταπολέμησης της διαφθοράς, πρόσθεσε η PNF.

Η Ολυμπιακή Επιτροπή ανέφερε: «Αυτή τη στιγμή διεξάγεται έρευνα στην έδρα της Οργανωτικής Επιτροπής. Το “Παρίσι 2024” συνεργάζεται πλήρως με τους ερευνητές για να διευκολύνει τις έρευνές τους», μην δίνοντας όμως περαιτέρω λεπτομέρειες.

Από την πλευρά της, η Αν Ινταλγκό, η δήμαρχος του Παρισιού που είναι και πρόεδρος της SOLIDEO, δήλωσε στο Politico πως οι αρχές δεν έχουν έρθει ακόμα σε επαφή μαζί της για το θέμα.

Υπενθυμίζεται ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου και οι Παραολυμπιακοί Αγώνες από τις 28 Αυγούστου έως τις 6 Σεπτεμβρίου το 2024.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.