Στο 90% η εμβολιαστικη καλυψη των 60 και ανω

Δεν πρόκειται να δοθεί καμία παράταση στην επιβολή του προστίμου των 100 ευρώ

Το 90% των πολιτών άνω των 60 ετών έχουν ήδη εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το  Αθηναϊκό Πρακτορείο επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές. 

Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι χάρη στην υποχρεωτικότητα, το ποσοστό των εμβολιασθέντων της συγκεκριμένης ηλικιακής κατηγορίας που ανήκει και στις πλέον ευπαθείς, αυξήθηκε κατά σχεδόν 10 ποσοστιαίες μονάδες. 

Συγκεκριμένα 2.761.838 πολίτες άνω των 60 έχουν συνολικά εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού, ενώ από τις 30 Νοεμβρίου, οπότε και ανακοινώθηκε το σχετικό πρόστιμο των 100 ευρώ, ο αριθμός των πολιτών που προχώρησαν σε εμβολιασμό ή σε προγραμματισμό ήταν  217.000.

Η σχετική προθεσμία εκπνέει αύριο το βράδυ και δεν πρόκειται να δοθεί απολύτως καμία παράταση. 

Μάλιστα την Τρίτη 17 Ιανουαρίου, σημειώνουν  οι ίδιες πηγές, ξεκινάει η διαδικασία των τελικών διασταυρώσεων μεταξύ ΓΓΠΣ, ΗΔΙΚΑ και ΑΑΔΕ, των ΑΜΚΑ και των ΑΦΜ των ανεμβολίαστων πολιτών άνω των 60 ετών, ώστε να συνταχθεί ο οριστικός κατάλογος.

Έτσι, έως ως το τέλος του μήνα θα έχουν γίνει οι βεβαιώσεις προστίμων (50 ευρώ για τον Ιανουάριο – μισός μήνας – και 100 ευρώ από τον Φεβρουάριο).

Οι όποιες εξαιρέσεις αφορούν κατοίκους εξωτερικού, αυτούς που έχουν λάβει απαλλαγή από την υποχρεωτικότητα του εµβολιασµού από τις τριµελείς Υγειονομικές Επιτροπές κάθε Περιφέρειας για λόγους υγείας (πχ σοβαρή αλλεργική αντίδραση, διαγνωσµένη αλλεργία, ιστορικό θροµβοπενίας κλπ), όσους έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό και όσους έχουν κάνει αίτηση για εμβολιασμό κατ’ οίκον, αλλά αυτός δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.