Στις 4 Αυγουστου επιστρεφει η «Λευκη Νυχτα» στην αγορα της Αλεξανδρουπολης

Σειρά παράλληλων εκδηλώσεων, μουσικές σκηνές και δράσεις

Την Πέμπτη 4 Αυγούστου αναμένεται να επανέλθει φέτος, μετά από την αναγκαστική ανάπαυλα λόγω κορωνοϊού, ο θεσμός της «Λευκής Νύχτας» στην αγορά της Αλεξανδρούπολης.

Κάτοικοι και επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν ένα διαφορετικό βράδυ, στο κέντρο της πόλης, το οποίο θα είναι αποκλεισμένο για τα αυτοκίνητα και να επωφεληθούν από προσφορές και εκπτώσεις στις οποίες θα προχωρήσουν, ειδικά για εκείνο το βράδυ, τα καταστήματα.


Παράλληλα, ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης, με φορείς που θα τον πλαισιώσουν, θα προγραμματίσουν και μία σειρά παράλληλων εκδηλώσεων, όπως μουσικές σκηνές και δράσεις για τους μικρούς μας φίλους, οι οποίες θα ανακοινωθούν εν καιρώ.


Να σημειωθεί πως η διεξαγωγή της Λευκής Νύχτας έλαβε το τυπικό «πράσινο φως» από το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του. Το σώμα ενέκρινε τη λειτουργία των καταστημάτων ως τα μεσάνυχτα για την Πέμπτη 4 Αυγούστου στις εξής περιοχές του κέντρου: Ιωακείμ Καβύρη από την Λεωφόρο Δημοκρατίας έως το ύψος της οδού Ηρακλείου και 14ης Μαΐου από την Λεωφόρο Δημοκρατίας έως το ύψος της οδού Ηρακλείου, περιλαμβάνοντας και όλες τις ενδιάμεσες οδούς Ικτίνου, Περικλέους, Πατριάρχου Κυρίλλου, Ανδριανουπόλεως Εθνικής Αντιστάσεως, Φυλής, Ανατ. Θράκης, Βιζβίζη, Αίνου, Κων. Παλαιολόγου και Βενιζέλου καθώς επίσης και της οδού Λ. Δημοκρατίας από το ύψος της οδού Νικ. Φωκά έως της οδού Τζαβέλα συμπεριλαμβάνοντας και όλες τις ενδιάμεσες οδούς Ψαρών, Σουλίου, Μεσολογγίου, Μιαούλη, Μπότσαρη, Μπουμπουλίνας Κύπρου, Διάκου, Κουντουριώτου και τις κάθετες οδούς σε αυτές, όπως Ειρήνης και Δικαστηρίων.


Ως είθισται, το Εργατοϋπαλληκικό Κέντρο Έβρου γνωμοδότησε αρνητικά για την παράταση του ωραρίου ως τις 12, «διότι έρχεται σε σύγκρουση με τις θέσεις και τις αρχές μας που επί σειρά ετών αγωνιστήκαμε και αγωνιζόμαστε ώστε να υπάρχουν σταθερές εργασιακές σχέσεις».


Εντωμεταξύ, την Πέμπτη 23 Ιουνίου, στην Ορεστιάδα, θα πραγματοποιηθεί η 2η Γιορτή Εμπορίου, από τις 9 ως τις 12 το βράδυ. Πρόκειται για μία διοργάνωση που έχει ως στόχο να τονωθεί η κίνηση στην αγορά και να ανέβει η ψυχολογία του κόσμου. Θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα Ορέστεια 2022, από τον Εμπορικό Σύλλογο Ορεστιάδας με την υποστήριξη της ΔΗΚΕΠΑΟ και σε συνδιοργάνωση με την ΠΑΜΘ και το Επιμελητήριο Έβρου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.