Στην Εβριτισσα Θεοδωρα Κουκουρικου το Διεθνες Βραβειο Καλυτερου δασκαλου

Για τη συνεισφορά της στο Δημοτικό Σχολείο Διαφανίου, στην Κάρπαθο.

Στην Εβρίτισα δασκάλα, Θεοδώρα Κουκουρίκου, από την Αλεξανδρούπολη, απονεμήθηκε το Διεθνές Βραβείο Καλύτερου δασκάλου (GLOBAL TEACHER AWARD) της AKS, για τη συνεισφορά της στο Δημοτικό Σχολείο Διαφανίου, στην Κάρπαθο.

Η Αλεξανδρουπολίτισα δασκάλα αφιέρωσε αυτή την τιμητική διάκριση στους δυο μαθητές της, που είχε στο Δημοτικό Σχολείο Διαφανίου και το οποίο σταμάτησε να λειτουργεί από φέτος, λόγω έλλειψης μαθητών, αλλά και την ιδιαίτερη πατρίδα της, την Αλεξανδρούπολη.

Σε ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει:

«Η τιμή που μου δίνει το βραβείο αυτό είναι πολύ μεγάλη για μένα… Τα λόγια είναι περιττά και το ευχαριστώ εξαιρετικά λίγο σε όλους όσους με στήριξαν…

Ένα βραβείο που είναι εξαιρετικά αφιερωμένο στο Βασίλη και στον Μαρίνο μου, τα δύο μου Ολυμπιτάκια που μου έμαθαν τι θα πει να είσαι δάσκαλος και πόσο σπουδαίο είναι να πέφτεις στο ύψος της ψυχής των παιδιών για να καταλάβεις την ουσία που έχει το λειτούργημα του παιδαγωγού.. Γιατί πρέπει να τσαλακωθείς για να γίνεις δάσκαλος…

Ευχαριστώ πολύ τους γονείς μου που με στηρίζουν από μακριά όπου σταθώ και όπου βρεθώ…

Ευχαριστώ πολύ επίσης προσωπικά την πολυαγαπημένη μου καθηγήτρια, Eιρηνη Ξανθοπουλου που αποτέλεσε πρότυπο δασκάλου για μένα και συντέλεσε στο να γίνω η παιδαγωγός που είμαι σήμερα. Μία καθηγήτρια που κάθε χρόνο μαζί με τους μαθητές της κατακτά βραβεία σ’ όλη την Ευρώπη και όμως πολύ λίγοι μέχρι σήμερα γνωρίζουν πόσο σπουδαίο αστέρι κρύβει η Ελλάδα μας.

Με πολλή αγάπη στην Αλεξανδρούπολη μου, το Διαφανάκι μου που τόσο με βοήθησε ν’ ανθίσω και σε όλη την Κάρπαθο!

Σας αγαπώ και μου λείπετε…»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.