Στη Θρακη στις αρχες Δεκεμβριου ο Ρετζεπ Ταγιπ Ερντογαν

Θα επισκεφτεί την Κομοτηνή-Θα είναι η τρίτη φορά που ο Τούρκος Πρόεδρος θα μεταβεί στη Θράκη

Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να επισκεφθεί τη Θράκη στις αρχές Δεκεμβρίου, όπως συνηθίζει κάθε φορά που έρχεται στην Ελλάδα, μετά τη συνάντηση στην Αθήνα και προτού επιστρέψει στην Άγκυρα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η μειονότητα περιμένει τον Τούρκο Πρόεδρο, εκτός απροόπτου στην Κομοτηνή, την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023, ημέρα προσευχής για τους μουσουλμάνους, ενώ δεν έγινε γνωστό αν θα μεταβεί και στην Ξάνθη ή θα επισκεφθεί κάποιο από τα χωριά της ορεινής Ροδόπης. Σχεδιάζει, ωστόσο, να προσευχηθεί σε τζαμί της πόλης, ενώ θα έχει συναντήσεις στο προξενείο ή σε κάποιο ξενοδοχείο με φορείς και παράγοντες της μειονότητας.

Πιθανό είναι επίσης να επισκεφθεί κάποιο μειονοτικό σχολείο ή να περιηγηθεί στις μουσουλμανικές συνοικίες της Κομοτηνής, ώστε να έχει μια πιο άμεση επαφή με τους ομόθρησκούς του. Αν δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο, θα είναι η τρίτη φορά που ο Ταγίπ Ερντογάν θα μεταβεί στη Θράκη στο πλαίσιο επίσκεψής του στην Ελλάδα.

Η προηγούμενη ήταν στις 8 Δεκεμβρίου 2017, Παρασκευή και πάλι, μετά τη συνάντησή του στην Αθήνα με τον τότε Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και η πρώτη το 2004, επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.