Στη διαγραφη χιλιαδων λογαριασμων προχωρα η Google

Στο ίδιο πλαίσιο θα διαγραφούν και οι ανενεργοί λογαριασμοί Twitter

Στη δήλωση ότι προχωρά στη διαγραφή λογαριασμών που παρέμειναν αχρησιμοποίητοι για δύο χρόνια προχώρησε η Google.

Σύμφωνα με το Reuters, η εταιρεία προχωρά στην κίνηση αυτή, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει απειλές για την ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένου του «χακαρίσματος» λογαριασμών.

Η εταιρεία δήλωσε ότι εάν ένας λογαριασμός Google δεν είχε χρησιμοποιηθεί ή δεν είχε συνδεθεί για τουλάχιστον δύο χρόνια, ενδέχεται να διαγράψει τον λογαριασμό και το περιεχόμενο σε όλο το Google Workspace, το οποίο περιλαμβάνει τα Gmail, Docs, Drive, Meet και Calendar, καθώς και το YouTube και το Google Photos.

Η αλλαγή πολιτικής ισχύει μόνο για προσωπικούς λογαριασμούς Google και όχι για εκείνους που προορίζονται για οργανισμούς όπως σχολεία ή επιχειρήσεις.

Το 2020, η Google είχε δηλώσει ότι θα αφαιρούσε το περιεχόμενο, που είναι αποθηκευμένο σε έναν ανενεργό λογαριασμό αλλά δεν θα διέγραφε τον ίδιο τον λογαριασμό.

Όμως από την Τρίτη, η Google στέλνει πολλαπλές ειδοποιήσεις στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του λογαριασμού και στο ταχυδρομείο αποκατάστασης των ανενεργών λογαριασμών πριν προχωρήσει στη διαγραφή.

Στο ίδιο πλαίσιο, την περασμένη εβδομάδα, ο Έλον Μασκ δήλωσε ότι το Twitter θα διαγράψει λογαριασμούς που είναι ανενεργοί για αρκετά χρόνια και θα τους αρχειοθετήσει, λέγοντας ότι η ενέργεια αυτή είναι «σημαντική για να απελευθερωθούν εγκαταλελειμμένες χειρολαβές».

Εάν έχετε κάποιο παλιό λογαριασμό τον οποίο δεν θέλετε να χάσετε, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι ένα login με αυτόν σε οποιαδήποτε υπηρεσία της Google και στη συνέχεια να διαβάσετε ένα email, να παρακολουθήσετε ένα βίντεο ή να πραγματοποιήσετε μία αναζήτηση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.