Σοβαρα επεισοδια στα ΕΠΑΛ Σταυρουπολης

Κουκουλοφόροι μαθητές επιτέθηκαν σε φοιτητές

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής συγκέντρωσης από φοιτητικούς συλλόγους του ΑΠΘ, έξω από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης ενώ ξέσπασε και φωτιά σε αίθουσα του 1ου ΕΠΑΛ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ομάδα κουκουλοφόρων και κρανοφόρων μαθητών βγήκαν από το σχολείο και επιτέθηκαν με πέτρες, καδρόνια φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα στους φοιτητές οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί έξω στο σχολείο, για την πραγματοποίηση αντιφασιστικής διαμαρτυρίας. Στα επεισόδια τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά ένας 20χρονος, τον οποίο παρέλαβε το ΕΚΑΒ.

Η κατάσταση εκτονώθηκε μετά από παρέμβαση της αστυνομίας ενώ, στη συνέχεια μέλη των φοιτητικών συλλόγων, περίπου 100 άτομα, πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της Σταυρούπολης.

Το περιστατικό ερευνάται από τη διεύθυνση ασφάλειας της αστυνομίας, ώστε να διαπιστωθεί, μεταξύ άλλων, αν τα άτομα που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και επιτέθηκαν στους φοιτητές, ανήκουν όντως στον μαθητικό πληθυσμό του σχολείου.

Το χρονικό

Πριν από μερικές ημέρες φοιτητές μοίραζαν φυλλάδια για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής έξω από το εν λόγω σχολείο και οι μαθητές βγήκαν και τους επιτέθηκαν. Οι φοιτητές όμως πήγαν και σήμερα στο σχολείο για να πραγματοποιήσουν αντιφασιστική διαμαρτυρία ως “αντίποινα” στην επίθεση που δέχτηκαν από τους μαθητές, Οι μαθητές όμως τους… “έστησαν καρτέρι” και έχοντας μέσα στις αίθουσες τον “εξοπλισμό τους” επιτέθηκαν βίαια στους φοιτητές. 

Στο μεταξύ, συναγερμός σήμανε νωρίτερα στην πυροσβεστική καθώς ξέσπασε πυρκαγιά, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, σε μια αίθουσα του 1ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, με αποτέλεσμα να καταφτάσει στο σημείο ένα όχημα της πυροσβεστικής. Μετά τον απαραίτητο έλεγχο δεν διαπιστώθηκε κάτι, όμως η μυρωδιά καμμένου αν έντονη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.