Σημερα γυρνουν οι δεικτες στο Ρολοι της Αποκαλυψης

Είμαστε πιο κοντά στην καταστροφή του κόσμου;

Σήμερα, Τρίτη 24 Ιανουαρίου, θα γυρίσουν οι δείκτες του Ρολογιού της Αποκάλυψης, οι οποίοι είναι σταματημένοι από το 2020 στα 100 δευτερόλεπτα πριν τα μεσάνυχτα.

Στις 5 μ.μ, οι επιστήμονες του The Bulletin of Atomic Scientists θα ανακοινώσουν την νέα «ώρα» η οποία ενδεχομένως να μας δείξει πιο κοντά στην παγκόσμια καταστροφή.

Φέτος, οι 13 βραβευμένοι επιστήμονες που ελέγχουν την «ώρα» που δείχνει το ρολόι, θα λάβουν υπόψη τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, τις βιοαπειλές, τη διάδοση των πυρηνικών όπλων, τη συνεχιζόμενη κλιματική κρίση, τις κρατικές εκστρατείες παραπληροφόρησης και τις ανατρεπτικές τεχνολογίες.

Τι έδειχνε το ρολόι στον χρόνο

Mετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, το ρολόι έδειχνε 7 λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα. Το 1991, στο τέλος του Ψυχρού Πολέμου, οι δείχτες υποχώρησαν στα 17 λεπτά πριν τις 24.00. Το 1953, όπως το 2018 και το 2019, το ρολόι έδειχνε δύο λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα.

Όταν ο χρόνος μας μέχρι τα μεσάνυχτα είχε οριστεί στα 100 δευτερόλεπτα, ο μεγάλος κίνδυνος για την ανθρωπότητα ήταν η πανδημία του κορονοϊού. Το 2022, με τη μεγάλη διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον, θα είναι ο πάλι ο SARS-CoV-2 ο μεγάλος κίνδυνος της ανθρωπότητας, θα είναι η κλιματική κρίση ή η στροφή στην πυρηνική ενέργεια; Σύντομα θα μάθουμε τις απαντήσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.