Σαουδικη Αραβια: Ανοιγει για πρωτη φορα την πορτα σε ξενους τουριστες

Καταργεί την αμπάγια για τις γυναίκες επισκέπτριες

Για πρώτη φορά η Σαουδική Αραβία θα ανοίξει τις πόρτες της σε ξένους τουρίστες, στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειάς της για μετάβαση σε ένα νέο οικονομικό μοντέλο, που θα περιορίζει την εξάρτησή της από το πετρέλαιο.

Το υπερσυντηρητικό βασίλειο των Σαούντ ανακοίνωσε ότι θα προωθήσει καθεστώς βίζας για 49 χώρες και θα χαλαρώσει τον ενδυματολογικό κώδικα για τις γυναίκες, που επισκέπτονται τη χώρα. Ο υπουργός Τουρισμού, Αχμάντ Αλ Χατίμπ έκανε λόγο για «ιστορική στιγμή» για τη χώρα.

Έως τώρα το καθεστώς βίζας περιοριζόταν εν πολλοίς σε προσκυνητές, επιχειρηματίες και εκπατρισθέντες εργαζομένους. Ωστόσο η Σαουδική Αραβία αποφάσισε πως είναι καιρός να προσελκύσει τουρίστες και τουριστικές επενδύσεις από το εξωτερικό. Η τουριστική βιομηχανία καλύπτει μόλις το 3% του ΑΕΠ της και στόχος της είναι να ανεβάσει το μερίδιο στο 10% έως το 2030.

 «Οι επισκέπτες θα εκπλαγούν από τους θησαυρούς, που έχουμε να μοιραστούμε. Πέντε μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco, ένας ζωηρός τοπικός πολιτισμός και φυσική ομορφιά, που κόβει την ανάσα» δήλωσε ο υπουργός Τουρισμός.

Οι τουρίστριες δεν θα έχουν την υποχρέωση να φορούν το abaya- που καλύπτει ολόκληρο το σώμα- όπως οι γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας, αλλά θα πρέπει να έχουν σεμνό ντύσιμο, όπως ανακοινώθηκε. Δεν θα υπάρχουν περιορισμοί για τις ασυνόδευτες γυναίκες που επισκέπτονται τη χώρα.

Σημειώνεται πως θα εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση επίσκεψης των ιερών τόπων, Μέκκα και Μεδίνα, για τους μη μουσουλμάνους, όπως και η ολική απαγόρευση του αλκοόλ.
 

Πηγή: naftemporiki.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.