Πυροβολησαν στο κεφαλι ακτιβιστρια του κινηματος Black Lives Matter στη Βρετανια

Είχε δεχθεί απειλές για τη ζωή της

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται έπειτα από πυροβολισμό που δέχτηκε στο κεφάλι η Βρετανίδα ακτιβίστρια του κινήματος Black Lives Matter, Σάσα Τζόνσον. Σύμφωνα με το κόμμα της, Taking the Initiative, η Τζόνσον δέχθηκε επίθεση τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στο Νότιο Λονδίνο και είχε δεχθεί απειλές για τη ζωή της.

Η Τζόνσον εντοπίστηκε από τη Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου στο Πέκαμ και χωρίς να δώσει στοιχεία για την ταυτότητά της έχει κάνει έκκληση για μάρτυρες του περιστατικού. Σύμφωνα με την αστυνομία, είναι σοβαρά τραυματισμένη και κινδυνεύει η ζωή της.

«Όλοι ελπίζουμε η κατάσταση της υγείας της νέας αυτής γυναίκας να βελτιωθεί», είπε ο επιθεωρητής της αστυνομίας Τζίμι Τέλι, που εξήγησε ότι «η έρευνα βρίσκεται σε πρώιμα στάδια και βρίσκονται σε εξέλιξη επείγουσες ανακρίσεις για να διακριβωθούν οι συνθήκες» του συμβάντος.

Η 27χρονη Τζόνσον, μητέρα τριών παιδιών, είναι ηγετική φυσιογνωμία του κινήματος Black Lives Matter στο Ηνωμένο Βασίλειο και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του κόμματος Taking the Initiative. Ωστόσο, φίλη της δήλωσε στο BBC ότι μπορεί το περιστατικό να συνδέεται με ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ αντίπαλων συμμοριών παρά με την ακτιβιστική δραστηριότητα της Τζόνσον. Όπως υποστήριξε «η Τζόνσον δεν ήταν ο στόχος».

Ωστόσο το κόμμα της τόνισε στην ανακοίνωσή του ότι η Σάσα «υπήρξε πάντα πρωτοπόρα στον αγώνα για τα δικαιώματα των μαύρων και ενάντια στις αδικίες που υφίστανται, ως μέλη του κινήματος Black Lives Matter και του κόμματος Taking the Initiative. Είναι μια δυνατή φωνή της κοινότητάς μας».

Το κόμμα Taking the Initiative (TTIP) θεωρείται το «πρώτο κόμμα της μαύρης κοινότητας» και η Τζόνσον ήταν ηγετική μορφή των κινητοποιήσεων του κινήματος Black Lives Matter, οργανώνοντας τις εκδηλώσεις και κάνοντας ομιλίες.

Να σημειωθεί ότι αύριο συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον φόνο του Τζορτζ Φλόιντ, στη Μινεσότα των ΗΠΑ, και η Σάσα Τζόνσον είχε πάρει μέρος σε πολλές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.