Προταση Καστανιδη για ανασυγκροτηση της «συνολης Κεντροαριστερας η ακομα για ελληνικο Επινε»

Χάρης Καστανίδης: Η κεντροαριστερά να γίνει μια εναλλακτική αξιόπιστη κυβερνητική λύση απέναντι στην κυριαρχία των συντηρικών δυνάμεων, γιατί το ΠΑΣΟΚ ή ο ΣΥΡΙΖΑ μόνα τους δεν μπορούν να κρατήσουν «χαλινάρια» στη Δεξιά.

Πρόταση για ανασυγκρότηση της «σύνολης Κεντροαριστεράς» από τον Χάρη Καστανίδη, που υποστήριξε την άποψη να ξεκινήσει μία προγραμματική συζήτηση προοδευτικών δυνάμεων, «να φτάσουμε μέχρι ακόμα και ένα μετωπικό σχήμα στις ευρωεκλογές ή ενδεχομένως και σε ένα ελληνικό Επινέ».

 Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Κόκκινο 105.5» ο ίδιος τόνισε την ανάγκη η κεντροαριστερά να γίνει μια εναλλακτική αξιόπιστη κυβερνητική λύση απέναντι στην κυριαρχία των συντηρικών δυνάμεων, γιατί το ΠΑΣΟΚ ή ο ΣΥΡΙΖΑ μόνα τους δεν μπορούν να κρατήσουν «χαλινάρια» στη Δεξιά.

«Κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει», είπε, ότι οι νίκες στους δήμους Αθήνας και Θεσσαλονίκης την περασμένη Κυριακή έδειξαν άθροισμα τα ποσοστά περισσότερων πολιτικών κομμάτων του προοδευτικού χώρου.

Ο πρώην υπουργός συνέστησε στα στελέχη των δύο κομμάτων να δείχνουν «πολύ μεγάλη αντικειμενικότητα», γιατί στις αυτοδιοικητικές εκλογές φάνηκε μια τάση επιβεβαίωσης των βουλευτικών εκλογών, η οποία φαίνεται και στα ποσοστά της αντιπολίτευσης.

Ο κ. Καστανίδης επισήμανε πως στον πρώτο γύρο, και κυρίως στις περιφερειακές εκλογές, υπήρξε σαφές προβάδισμα των υποψήφιων της Ν.Δ., στους οποίους καταγράφει και τους «αντάρτες», που προφανώς αντανακλά την απόφαση του εκλογικού σώματος στις κάλπες του Ιουνίου.

Τέλος, συνέστησε ψυχραιμία στην ηγετική ομάδα του κόμματός του σημειώνοντας αφενός ότι «η ανασυγκρότηση της αριστεράς είναι διαρκής αγώνας» και αφετέρου ότι «ΠΑΣΟΚ σε πολλές περιπτώσεις, αν όχι σε όλες, στον πρώτο γύρο είναι πίσω από τα ποσοστά των εθνικών εκλογών».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.