Προοδος χωρις χρηματοδοτηση στο Eurogroup

«Καλωσορίζει» το Eurogroup την πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα κατά τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα. επισημαίνοντας πως χρειάζεται ακόμη χρόνος για να καλυφθούν τα κενά. «Η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται σκληρά για να βρει μια λυτρωτική συμφωνία» δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης μετά το τέλος της συνεδρίασης του Συμβουλίου των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

«Υπήρχε μία προσέγγιση τις τελευταίες εβδομάδες, δυστυχώς δεν καταφέραμε να φτάσουμε σε τελικό συμπέρασμα» δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Eurogroup, υπογραμμίζοντας πως «η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται σκληρά για να βρει μια λυτρωτική συμφωνία». «Αναζητούμε έναν κοινό τόπο μεταξύ μνημονιακού και μετα – μνημονιακού προγράμματος» είπε χαρακτηριστικά.

«Έχουμε σαφή εντολή και διαπραγματευόμαστε με αποφασιστικότητα αυτή τη στιγμή, δεν χρειάζεται να προβούμε σε δημοψήφισμα» απάντησε ερωτηθείς για ενδεχόμενο δημοψηφίσματος.

«Το συνταξιοδοτικό είναι καίριο ζήτημα της διαπραγμάτευσης και κανένα ασφαλιστικό σύστημα δεν μπορεί να είναι βιώσιμο με τόση υψηλή ανεργία, χαμηλή απασχόληση και ανασφάλιστη εργασία. Το να κόβεις συντάξεις δεν αποτελεί μεταρρύθμιση» απάντησε σε σχετική ερώτηση.

«Η ΕΚΤ είναι ανεξάρτητος φορέας κι εμείς δεν μπορούμε να βγάλουμε κάποια άποψη ή θέση για το τι πρέπει να κάνει» επανέλαβε για άλλη μια φορά ο Ντάισελμπλουμ ερωτηθείς περί μηνύματος του Eurogroup για τη ρευστότητα προς την Ελλάδα.

«Προχωράμε βήμα βήμα, πρώτο βήμα είναι να ολοκληρωθεί αυτό το πρόγραμμα»ανέφερε ο Πιερ Μοσκοβισί, τονίζοντας πως οδικός χάρτης παραμένει η συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.