Στον Ταξιαρχη φωταγωγειται το πρωτο χριστουγεννιατικο δεντρο στην Ελλαδα

Πλήθος κόσμου αναμένεται να προσέλθει και φέτος στις εκδηλώσεις που θα λάβουν μέρος στην κεντρική πλατεία του Ταξιάρχη, στο πλαίσιο της φωταγώγησης του πρώτου χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Ελλάδα.

Η λαμπερή εορτή αναμένεται να λάβει χώρα την παραμονή των Αρχαγγέλων Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 8μμ μετά τον Μέγα Εσπερινό στην πλατεία του χωριού.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ταξιάρχη κ. Γιάννη Ξάκη, η προσέλευση του κόσμου αναμένεται να είναι αρκετά μεγάλη, όπως και πέρυσι, στην πρώτη καθιερωμένη εκδήλωση μετά την διακοπή το 2020 λόγω πανδημίας.

Κάτοικοι αλλά και επισκέπτες, αναμένουν με προσμονή την παραμονή της εορτής του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, που είναι και ο προστάτης του χωριού, προκειμένου να συρρεύσουν στην κεντρική πλατεία όπου θα φωταγωγηθεί το φυσικό χριστουγεννιάτικο έλατο.

Σύμφωνα με τον κ. Ξάκη, η γιορτή έχει καθιερωθεί τα τρία τελευταία χρόνια στη συγκεκριμένη ημερομηνία προς τιμή του πολιούχου της κοινότητας, ενώ οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν παρουσία της πολιτικής ηγεσίας της περιοχής, μετά τον Μέγα Εσπερινό. Παράλληλα οι κάτοικοι και οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γευτούν και τοπικά παραδοσιακά κεράσματα.

Ο Ταξιάρχης, το παραδοσιακό αυτό χωριό που αριθμεί πάνω από 1.000 κατοίκους, με τα χαρακτηριστικά παραδοσιακά ξωκλήσια, τα παραδοσιακά σπίτια, τους ξενώνες και την πετρόκτιστη πλατεία του, βασίζεται κατά βάση στην υλοτομία.

Φέτος, γύρω στις 20 Νοεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία κοπής των δέντρων, ενώ τέλη του ίδιου μηνός θα ανακοινωθούν και οι τελικές τους τιμές. Ειδικοί πάντως, κάνουν λόγω για ελαφρώς πιο αυξημένες τιμές σε σχέση με πέρυσι, λόγω της αύξησης του κόστους των μεταφορικών εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.