Πληρωνουν διπλα τα διοδια στη Μουσθενης για λιγο καυσιμο η αναπαυλα

Όσοι εξέρχονται από τον κόμβο για στάση καλούνται να καταβάλουν το αντίτιμο των διοδίων και στα πλευρικά διόδια, ενώ έχουν πληρώσει στον κάθετο σταθμό

Πρόθεση για διευθέτηση από την Εγνατία οδό σε συνεννόηση με το Υπουργείο μεταφορών, μετά τα παράπονα διερχόμενων, αλλά και των επιχειρήσεων εξυπηρέτησης των οδηγών

Στα μέσα του Μαΐου ξεκίνησε η λειτουργία των πλευρικών σταθμών διοδίων της Μουσθένης και με το πέρασμα των ημερών πληθαίνουν τα παράπονα των διερχόμενων οδηγών, οι οποίοι διαμαρτύρονται γιατί καλούνται να πληρώσουν διπλά το αντίτιμο των διοδίων αν επιλέξουν να κάνουν μία στάση στη διαδρομή από Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Εμπρός» η διαμαρτυρία αφορά στην πρακτική είσπραξης διοδίων από πλευρικούς Σταθμούς διοδίων ενώ έχουν πληρώσει συγχρόνως κάθετους σταθμούς διοδίων και κινούνται σε σημεία που δεν υπάρχουν Σταθμοί Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ). Το θέμα ανέδειξε με σχόλιο προς την εφημερίδα μας αναγνώστης, επισημαίνοντας ότι στην πραγματικότητα οι οδηγοί πληρώνουν την παράλειψη της εταιρείας Εγνατία οδός Α.Ε. να κατασκευάσει Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών.

Ειδικότερα, σε όλο το μήκος της διαδρομής των 300 χιλιομέτρων από την Αλεξανδρούπολη προς Θεσσαλονίκη, δεν υπάρχει Σταθμός Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών. Επιπροσθέτως, δίπλα στον κόμβο της Μουσθένης έχουν κατασκευάσει ιδιώτες κατάστημα και βενζινάδικο που εξυπηρετεί τους διερχόμενους για τροφοδοσία καυσίμων ή για ανάπαυλα.

Πληρώνουμε διπλά ελλείψει ΣΕΑ

Όπως σημειώνει στην επιστολή του προς την «Εμπρός» ο αναγνώστης: «Την Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021 κατευθυνόμενος από Αλεξανδρούπολη προς Θεσσαλονίκη πλήρωσα τα διόδια που υπάρχουν κάθετα στον αυτοκινητόδρομο στον σταθμό διοδίων Μουσθένης, 4 χιλιόμετρα πριν από τον κόμβο της Μουσθένης. Βγήκα από τον αυτοκινητόδρομο για να μεταβώ στα καταστήματα των ιδιωτών για να ελέγξω την πίεση των ελαστικών του αυτοκινήτου μου, πήρα ένα καφέ και μπήκα πάλι στον αυτοκινητόδρομο για να συνεχίσω την διαδρομή μου. Με έκπληξη διαπίστωσα πως η εταιρία Εγνατία οδός Α.Ε. μου ζήτησε να πληρώσω εκ νέου διόδια για να μπω στον αυτοκινητόδρομο. Είπα στην υπάλληλο πως έρχομαι από την Αλεξανδρούπολη και έχω πληρώσει στον Σταθμό Διοδίων Μουσθένης που είναι 4 χιλιόμετρα πριν. Ο μόνος λόγος που βγήκα από τον αυτοκινητόδρομο είναι η έλλειψη Σταθμού Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) κάτι που είναι ευθύνη της εταιρείας Εγνατία οδός Α.Ε. και όχι δική μου. Της έδειξα και την απόδειξη πληρωμής των διοδίων που πλήρωσα πριν 20 λεπτά. Μου αποκρίθηκε πως είμαι υποχρεωμένος να πληρώσω. Κατόπιν αυτού πλήρωσα».

Πρόθεση για λύση από την Εγνατία οδό

Ενήμερη, ασφαλώς, για το θέμα είναι η Εγνατία οδός ΑΕ, αφού παράπονα έχει απευθυνθεί και στη ίδια την εταιρεία όχι μόνο από διερχόμενους οδηγούς, αλλά και από τις ιδιωτικές επιχειρήσεις παραπλεύρως του κόμβου, αφού η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί αποθαρρύνει τη στάση αυτοκινήτων, λεωφορείων και φορτηγών.

Η «Εμπρός» μετέφερε το ζήτημα στην Εγνατία οδό απ’ όπου επισημάνθηκε ότι το ποσό που καλούνται να καταβάλουν οι περαστικοί είναι 80 λεπτά από τον κόμβο της Μουσθένης έως και τον Στρυμόνα. Παρόλα αυτά εκφράστηκε η πρόθεση να «προστατευτούν» από τον κίνδυνο της ενδεχόμενης μη επισκεψιμότητας οι ιδιωτικές επιχειρήσεις της περιοχής και γι’ αυτό υπάρχει συνεννόηση με το Υπουργείο Μεταφορών. Ειλημμένη απόφαση δεν υπάρχει και ενδέχεται να προκύψουν εξελίξεις το επόμενο διάστημα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.