Πλευρης: Εξεταζουμε διαγραφη προστιμων στους ανω των 60 που εμβολιαστηκαν

Ανοιχτό παράθυρο για ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Τη διαγραφή των προστίμων στους πολίτες άνω των 60 ετών που τελικά εμβολιάστηκαν εξετάζει το υπουργείο Υγείας σύμφωνα με τον υπουργό, Θάνο Πλεύρη.

Ο υπουργός Υγείας άφησε επίσης ένα «ανοιχτό παράθυρο» στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς για την επιστροφή τους στο ΕΣΥ, κάτι το οποίο όμως θα εξεταστεί στο τέλος του έτους.

«Παραθυράκι» για ανεμβολίαστους υγειονομικούς

«Μέχρι 31/12 παραμένουν σε αναστολή. Υπάρχει ήδη και απόφαση του ΣτΕ που το κρίνει συνταγματικό. Θα επαναξιολογηθεί το μέτρο στο τέλος του χρόνου».

Δηλώνοντας όμως την προσωπική του θέση τόνισε ότι θα προτιμούσε να βρεθούν εκτός συστήματος υγείας εφόσον παραμένουν ανεμβολίαστοι, συμπλήρωσε όμως «Ανάλογα με την πορεία της πανδημίας θα πάρουμε και τις ανάλογες αποφάσεις. Θα ήθελα να μην παραμείνουν στο εθνικό σύστημα υγείας. Στην επαναξιολόγηση όμως όλα θα μπουν στο τραπέζι».

Επικαιροποιημένα εμβόλια

Όσον αφορά τα επικαιροποιημένα εμβόλια, ο υπουργός ξεκαθάρισε τα εξής:

Υπάρχει σύσταση να το κάνουν οι άνω των 60 ετών

Ευπαθείς ομάδες

Και στην ηλικία 30-60 κατόπιν επικοινωνίας με τον γιατρό

Ο κ. Πλεύρης ανέφερε πως το εμβόλιο μπορεί να γίνει στους 3 μήνες μετά την τελευταία δόση.«Συνεπώς αν κάνετε την τέταρτη δόση τον Απρίλιο, μπορείτε τώρα να κάνετε το επικαιροποιημένο εμβόλιο που θα σας προστατέψει και από την υποπαραλλαγή αλλά και από την νόσηση».

10% αύξηση στους γιατρούς

Σχετικά με τις ανακοινώσεις από την ΔΕΘ, ο κ. Πλεύρης επισήμανε πως για πρώτη φορά δίνεται 10% αύξηση στις αποδοχές των γιατρών του ΕΣΥ που συνδυαστικά με την εισφορά αλληλεγγύης είναι ένα ποσό που φτάνει στα 4-5 χιλιάδες ευρώ.

Σχετικά με την υποπαραλλαγή Κένταυρος, ο υπουργός τόνισε πως είναι μία παραλλαγή της Όμικρον.

«Όσο παραμένουμε στην Όμικρον τα χαρακτηριστικά δεν αλλάζουν, άρα παραμένουμε στις ίδιες συστάσεις».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.