Πετρελαιο θερμανσης: «Φουσκωνουν» οι τιμες μετα το τελος στην επιδοτηση διυλιστηριων

Αύξηση κατά 7 λεπτά ανά λίτρο

Αντιμέτωποι με αυξήσεις θα βρεθούν όσοι θελήσουν να βάλουν πετρέλαιο θέρμανσης για να ζεσταθούν. Ο λόγος είναι η λήξη της επιδότησης των 7 λεπτών του ευρώ που είχαν ανακοινώσει τα διυλιστήρια.

Ειδικότερα, ενόψει των πρώτων κρύων αρκετοί πολίτες έσπευσαν να αγοράσουν πετρέλαιο για να ζεσταθούν αφού ο συνδυασμός δύο επιδοτήσεων ήταν ευνοϊκός.

Συγκεκριμένα, πέρα από τα 0,07 ευρώ των διυλιστηρίων, τρέχει και η έκπτωση των 0,25 ευρώ της κυβέρνησης. Όμως η επιδότηση των 7 λεπτών που έδωσαν τα διυλιστήρια ολοκληρώνεται και η αγορά προεξοφλεί αυξήσεις.

Υπενθυμίζεται πως την αύξηση της τιμής του πετρελαίου προανήγγειλε ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων, Γιώργος Ασμάτογλου, αφού όπως ανέφερε, οι επιδοτήσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης που έχουν δοθεί από την κυβέρνηση ξεπερνούν τον ειδικό φόρο κατανάλωσης, καθώς, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του οι επιδοτήσεις φτάνουν τα 30 λεπτά το λίτρο, ενώ ο ειδικός φόρος είναι στα 28 λεπτά.

Ο κ. Ασμάτογλου υπενθύμισε, επίσης ότι στις 15 Νοεμβρίου λήγει η περίοδος της έκπτωσης των 7 λεπτών που κάνουν τα διυλιστήρια, που σημαίνει ότι από τις 16 Νοεμβρίου θα έχουμε μια ανάλογη επιβάρυνση – των 7 λεπτών ανά λίτρο – στο πετρέλαιο θέρμανσης, κι αυτό υπό την προϋπόθεση να παραμείνει σταθερή η τιμή του διυλισμένου προϊόντος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.