Πεθανε ο δεξιοτεχνης του μπουζουκιου Βαγγελης Λιολιος

Με συνεργασίες με τους μεγαλύτερους Έλληνες καλλιτέχνες, ιδιαίτερα γνωστός για τη δισκογραφική πορεία του με τον Νίκο Παπάζογλου, πέθανε σε ηλικία 65 ετών ο Βαγγέλης Λιόλιος

Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 65 ετών, άφησε ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Βαγγέλης Λιόλιος. Γεννήθηκε στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης και σε μικρή ηλικία άρχισε να μαθαίνει μπουζούκι, κάνοντας αργότερα θεωρητικά μαθήματα στο Μακεδονικό Ωδείο. Σε ηλικία 15 χρονών δουλεύει επαγγελματικά σε μεγάλα μαγαζιά της πόλης και συνοδεύει μεγάλα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού. 

Το 1973 συνοδεύει την Ελένη Βιτάλη στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και το τραγούδι «Χωρίς δεκάρα», ενώ το 1975 τον Βασίλη Τσιτσάνη στο τραγούδι «Συννεφιασμένη Κυριακή» στη βράβευση του, για την προσφορά του στο Ελληνικό τραγούδι.

Το 1982 δημιουργείται μια σπουδαία συνεργασία με τον Νίκο Παπάζογλου, με συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπου παίζει και σε κάποιους από τους δίσκους του. Δύο χρόνια μετά, ανοίγει το δικό του στέκι τη «Μουσική Ταβέρνα Λιόλιος» μαζί με τη σύζυγο του, σπουδαία τραγουδίστρια Φωτεινή Κοφινά.

Το 1988, κυκλοφορεί ο δίσκος του «Οργανάκι», που ερμηνεύει η σύζυγός του και ο δίσκος «Μουσικά θέματα» με σόλο μπουζούκι από τον ίδιο.

Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος: Καλό ταξίδι αγαπημένε μας Βαγγέλη Λιόλιο

Συλλυπητήριο μήνυμα έστειλε ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος αποχαιρετώντας τον δεξιοτέχνη μουσικό. 

Η ανάρτησή τους έχει ως εξής:

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.