Παραολυμπιακοι Αγωνες 2024: Για πρωτη φορα η τελετη εναρξης εξω απο γηπεδο

Η τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 28 Αυγούστου, θα διεξαχθεί στην «καρδιά» της γαλλικής πρωτεύουσας, στα Ηλύσια Πεδία και στην Πλατεία Κονκόρντ, όπως δήλωσαν σήμερα, την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022, οι διοργανωτές. Θα είναι η πρώτη φορά που η τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων θα διεξαχθεί έξω από γήπεδο και θα την παρακολουθήσουν 65.000 θεατές.

«Από τα Ηλύσια Πεδία μέχρι την Πλατεία Κονκόρντ, ανυπομονώ να φανταστώ την παράσταση που θα μεταμορφώσει την καρδιά του Παρισιού σε ένα πρωτόγνωρο καλλιτεχνικό φεστιβάλ, με υπέροχες παραστάσεις» είπε ο Τόμα Ζολί, καλλιτεχνικός διευθυντής της τελετής και συμπλήρωσε: «Μια παράσταση που έχει στραμμένα τα φώτα της δημοσιότητας στους Παραολυμπιακούς αθλητές και τις αξίες που ενσωματώνουν. Μια παράσταση που θα φέρει κοντά ανθρώπους σε όλο τον κόσμο γύρω από το μοναδικό πνεύμα των Παραολυμπιακών Αγώνων».

Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων θα πραγματοποιηθεί επίσης έξω από το κεντρικό στάδιο, με αθλητές να παρελαύνουν με βάρκες στον ποταμό Σηκουάνα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.