«Ουκ αφεονται υμιν αι αμαρτιαι υμων»!*

«Και αλίμονο σ΄ εσάς, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές. Γιατί κλείνετε τη βασιλεία των ουρανών μπροστά στους ανθρώπους. Γιατί εσείς δεν εισέρχεστε, ούτε εκείνους που θέλουν να εισέλθουν τους αφήνετε να εισέλθουν».
 
Η βασιλεία των ουρανών δεν ερμηνεύεται μόνο θεολογικά. Ερμηνεύεται και κοινωνιολογικά. Θα μπορούσε σημειολογικά να εξηγηθεί ως η ήρεμη ζωή, η ζωή χωρίς πόνους και ο καλός βιοπορισμός. Είναι η πνευματική καλλιέργεια και η αντιμετώπιση του σήμερα. Είναι οι διευρυμένοι ορίζοντες που θέλουν τον άνθρωπο, άνθρωπο και όχι υπεράνθρωπο και απάνθρωπο.
 
Και εσείς δεν ακολουθείτε αυτόν το δρόμο. Γιατί, με τα έργα σας, με τις εμμονές σας, με τις ιδιοτροπίες σας, εμποδίζετε αυτούς που θέλουν να τον ακολουθήσουν; Γιατί καλλιεργήσατε μια κρίση η οποία υπήρχε και τη διογκώσατε και ενώ υποστηρίζατε το δίκαιο, ακολουθήσατε την «οδό της αδικίας»; Γιατί βγήκατε υποστηρικτές της ηθικής και της καθαρότητας της κοινωνίας και οδηγηθήκατε σε ανηθικότητες και αδικίες με τις αποφάσεις σας;
 

Υποστηρίξατε την πάταξη της διαπλοκής και βρίσκεστε μέσα στη χειρότερη διαπλοκή, με τη φαρσοκωμωδία της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών. Επιλέξατε ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με την ενημέρωση, δεν έχουν κτήρια, υποδομές, που εν τέλει μπορεί και να συνεργαστούν με άλλους και «πετάξατε» στους δρόμους ανθρώπους που ζούσαν από το λειτούργημα που υπηρετούσαν.
 
Σας ενδιαφέρει η ύλη και όχι το πνεύμα. Όχι η εργασία και ας δηλώνετε υπερασπιστές του δίκαιου των εργαζομένων. Παρουσιάζονται δε άνθρωποι κυνικοί, που δηλώνουν πνευματικοί, αλλά απέχουν της πραγματικότητας και σημειώνουν αδιαφορία για τον συνάνθρωπό τους. Υπογράφουν την καταδίκη όλων αυτών των ελευθέρων ανθρώπων, γιατί θέλετε να πατάξετε το κεφάλαιο και την ύλη, μέσα στην οποία «βουλιάζετε».
 
Άλλα υποστηρίζατε και άλλα εφαρμόζετε. Άλλα κοινοποιήσατε και άλλα υλοποιείτε. Μιλούσατε για τα «κόκκινα δάνεια» και όμως βγάζετε στο σφυρί τα σπίτια και αδιαφορείτε για τις ψυχές των ανθρώπων. «Αλίμονο όμως σ’ εσάς γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές, γιατί κατατρώτε τις οικίες των χηρών και για πρόφαση κάνετε μακριές προσευχές. Για αυτό θα λάβετε περισσότερη καταδίκη».
 
Μην προσεύχεστε λοιπόν. Γιατί στα μάτια του απλού ανθρώπου φαίνεται «κοροϊδία». Μη βγαίνετε και δηλώνετε ανθρωπιστές, χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα. Μην παρουσιάζετε τον εαυτό σας στεναχωρημένο και μη δηλώνετε «ότι έχετε διαφορά από τους προηγούμενους» γιατί οι πολίτες σας ψήφισαν για το νέο και το καλό. Εσείς, όμως, φέρατε τον πόνο και την αδικία.
 
*To σχόλιο αντλήθηκε από την ηλεκτρονική εφημερίδα www.enetpress.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.