Οργη στην Τουρκια με τις φωτογραφιες του εξοχικου παλατιου του Ερντογαν

Μπορεί οι Τούρκοι πολίτες να μην μπορούν να εξασφαλίσουν τα στοιχειώδη για την επιβίωσή τους και για φροντίσουν τα παιδιά τους, αλλά ο «σουλτάνος» πρόεδρος της χώρας απέκτησε νέα υπερπολυτελή εξοχική κατοικία, στις ακτές του Αιγαίου, στη Μαρμαρίδα. Η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών του νέου παλατιού του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από τον αρχιτέκτονα Ορχάν Σαριαλτούν, που ανέλαβε την κατασκευή του, έχει προκαλέσει οργή στη χώρα.

Άλλωστε, δεν πέρασαν μέρες από τότε που η σύζυγος του Τούρκου προέδρου, που έχει ιδιαίτερα μεγάλη αγάπη σε ρούχα, παπούτσια και τσάντες πολυτελείας μεγάλων οίκων, συνέστησε στους δοκιμαζόμενους από την οικονομική κρίση πολίτες «να κόψουν τις σπατάλες» και να «μειώσουν τις μερίδες» που καταναλώνουν.

Το παλάτι, που χτίστηκε σε έκταση 90 στρεμμάτων, ολοκληρώθηκε πριν από δύο χρόνια, ωστόσο τώρα δόθηκαν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες, που αποκαλύπτουν όχι μόνο γιατί κόστισε 74 εκατ. δολάρια, αλλά και ότι βρίσκεται σε περιοχή εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς, με πολύ μεγάλη ιδιωτική παραλία, ενώ έχουν γίνει παρεμβάσεις στο φυσικό περιβάλλον. 

Την ίδια ώρα οι πολίτες της χώρας υποφέρουν τόσο από την οικονομική κρίση, που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια, όσο και από την πανδημία που ήρθε να επιδεινώσει περαιτέρω τις συνθήκες διαβίωσής τους. Ο πληθωρισμός τρέχει με 17,5%, οι τιμές των τροφίμων μέσα σε ένα χρόνο αυξήθηκαν κατά 15% και του φυσικού αερίου κατά 12%.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.