Ωρα της Γης: Στο σκοταδι αξιοθεατα σε ολοκληρο τον κοσμο

Ηχηρό μήνυμα για την προστασία της Γης

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσμου από την «Ώρα της Γης», με ολόκληρες πόλεις να σκεπάζονται από το σκοτάδι και εμβληματικά μνημεία να σβήνουν τα φώτα.

Φέτος, όπως και κάθε χρόνο, εκατομμύρια άνθρωποι στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο ένωσαν το βράδυ του Σαββάτου (25/3) τις φωνές τους, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για την προστασία του κοινού μας σπιτιού, της Γης.

Για περίπου 60 λεπτά από τις 8:30 μέχρι και τις 9.30 ώρα Ελλάδας, αξιοθέατα, μνημεία, φορείς και επιχειρήσεις σε όλο τον πλανήτη, μεταξύ αυτών η Ακρόπολη, η Βουλή και το Καλλιμάρμαρο, έσβησαν τα φώτα και παρέμειναν στο σκοτάδι καλώντας συμβολικά σε δράση για την κλιματική αλλαγή. Πολίτες σε περισσότερες από 190 χώρες του κόσμου συμμετείχαν για 16η χρονιά στην «Ώρα της Γης», τη μεγαλύτερη παγκόσμια συμμετοχική εκστρατεία της WWF για το περιβάλλον.

Η φετινή «Ώρα της Γης» έρχεται αμέσως μετά την ιστορική συμφωνία της 15ης Διάσκεψης της Σύμβασης του ΟΗΕ για τη Βιοποικιλότητα (COP15), που επετεύχθη στο Μόντρεαλ του Καναδά τον Δεκέμβριο του 2022, για ένα νέο παγκόσμιο πλαίσιο για τη βιοποικιλότητα έως το 2030.

Δείτε μερικές φωτογραφίες από διάφορα αξιοθέατα και μέρη του πλανητή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.