«Οχι» απο το Συμβουλιο Εφετων στην εκδοση ενος απο τους εννια Τουρκους

Απορριπτική ήταν η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Λάρισας για την έκδοση του Ali Ercan Gokoglou, που συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στην Αθήνα μαζί με άλλους οχτώ Τούρκους, λίγες μέρες πριν την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν

Η Τουρκία καλεί την Ελλάδα να εκδώσει τον Ali Gokoglou, o οποίος συνελήφθη στις 28 Νοεμβρίου από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στην Αθήνα μαζί με άλλους οχτώ Τούρκους, ως μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης, όμως απορριπτική ήταν η χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Λάρισας για την έκδοση του.
 
Σύμφωνα με τις τουρκικές Αρχές υπάρχει καταδίκη ποινής φυλάκισης 6,3 ετών για αδίκημα του 1999, όμως σύμφωνα με την υπεράσπιση, ο Gokoglou διώκεται από τις τουρκικές Αρχές για τις πολιτικές του πράξεις.
 
Σύμφωνα με την κατάθεση του o κατηγορούμενος εργαζόταν στην Τουρκία ως αρθρογράφος σε πολιτικά περιοδικά και πως έφυγε από τη χώρα «λόγω της πολιτικής κατάστασης». Ο ίδιος αρνήθηκε οποιαδήποτε κατηγορία για εμπλοκή σε τρομοκρατική οργάνωση, ενώ υποστήριξε ότι φοβάται για τη ζωή του εφόσον επιστρέψει.
 
Ο εισαγγελέας πρότεινε ο άντρας να μην εκδοθεί στην Τουρκία με το σκεπτικό ότι «δεν υπάρχουν τα εχέγγυα για να δικασθεί δίκαια», με το Συμβούλιο Εφετών να γνωμοδοτεί να μην εκδοθεί στην Τουρκία.
 
Πηγή: www.thepressproject.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.