Ο Οικουμενικος Πατριαρχης τελεσε τρισαγιο για τα θυματα απο τις φωτιες στην Αττικη

Ευχόμεθα να μην υπάρξουν άλλα θύματα, είπε

Τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική μνημόνευσε χθες ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, με τρισάγιο που τέλεσε αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Πικριδίου. Ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας εξέφρασε τα αισθήματα βαθιάς οδύνης του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της ομογένειας της Πόλης για την τραγωδία που έπληξε την Αττική, καθώς και τη συμπαράσταση της μητέρας εκκλησίας προς το σύνολο του ελληνικού λαού.
 
«Παρακολουθούμε όλοι με αγωνία και με άγχος τις λεπτομέρειες από τα μέσα γενικής ενημερώσεως. Ήτο μια πραγματική τραγωδία. Συμπάσχουμε με τον ελληνικό λαό, εμείς το σημερινό εδώ μικρόν ποίμνιο, με τον μεγάλο πόνο του ελληνικού λαού και ιδιαιτέρως των κατοίκων της Αττικής, οι οποίοι επλήγησαν. Σκεφτείτε πόσο μεγάλη τραγωδία είναι, στα καλά καθούμενα, να είσαι καλά, να πηγαίνεις για διακοπές, μέσα στη καρδιά του καλοκαιριού, και να χάνεις από τη μια στιγμή στην άλλη τα πάντα», σημείωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, σε ομιλία του στην Κοινοτική Αίθουσα του Ναού που έχει παραχωρηθεί από το Πατριαρχείο προς εξυπηρέτηση της ρουμανικής κοινότητας της Πόλεως.
 
Τα θερμά συλλυπητήριά και τη συμπαράστασή του προς τον ελληνικό λαό, εξέφρασε και ο παριστάμενος πρέσβης της Ρουμανίας στην Άγκυρα, Gabriel Şopandă.
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.