Ο Μαυρος Χαρτης της Ρατσιστικης Βιας υπενθυμιζει οτι η μαχη εναντια στο μισος δεν εχει τελειωσει

"Η ρατσιστική βία είναι αόρατη μόνο όταν δεν θέλουμε να τη δούμε"

Η έκθεση «Βάλ’ τους Χ – Ο Μαύρος Χάρτης της Αθήνας» σχεδιάστηκε με σκοπό να εντοπίσει μέσα στην πόλη και να αναδείξει την αφανή εγκληματικότητα που συνδέεται με τις ρατσιστικές επιθέσεις στον δημόσιο χώρο. Γιατί, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, η ρατσιστική βία είναι αόρατη μόνο όταν δεν θέλουμε να τη δούμε, όταν αποφεύγουμε να την αντιμετωπίσουμε. Από σήμερα μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου επιστρέφει στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.
 
Τον Μάρτιο του 2019, περισσότερα από 3.000 άτομα επισκέφθηκαν την πρώτη έκθεση που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της ομώνυμης καμπάνιας, δηλώνοντας με την παρουσία τους στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων ότι η ρατσιστική βία μας αφορά όλες και όλους και δεν πρέπει να μένει στο σκοτάδι.


 
Nikos Libertas / SOOC

Η καμπάνια αποτύπωσε και παρουσιάζει 100 επιθέσεις σε όλη την Ελλάδα, προσπαθώντας να αναδείξει παράλληλα την συνάφεια με τα τάγματα εφόδου και τις πρακτικές της Χρυσής Αυγής. Τελικός της σταθμός ήταν η δικαστική αίθουσα όπου σκιτσογράφοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό σχεδίασαν τις απολογίες των ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγή.
 
Τόσο οι επιθέσεις όσο και οι απολογίες έχουν συμπεριληφθεί στο λεύκωμα «Βάλ’τους Χ – Ο Μαύρος Χάρτης της Ρατσιστικής Βίας» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Τόπος» και το οποίο θα μπορεί να προμηθευτεί το κοινό κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Όλα τα έσοδα του λευκώματος διατίθενται για την υποστήριξη των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής.
 
Καλλιτέχνες:
Δήμητρα Αδαμοπούλου, Τάσος Αναστασίου, Ευάγγελος Ανδρουτσόπουλος, John Antono, Aspalax, Μάριος Μπόρας, Γιώργος Μπότσος, Bratimoto, Γιώργος Χαλκιάς, Chrispy Sift, Molly Crabapple, Σπύρος Δερβενιώτης, Vasco Gargalo, Δημήτρης Γεωργοπάλης, Τόμεκ Γιοβάνης, Γιώργος Γούσης, Kanellos COB, Βάλια Καπάδαη, Λουίζα Καραγεωργίου, Θανάσης Καραμπάλιος, Θωμάς Κεφαλάς, Σταύρος Κιουτσούκης, Κώστας Κυριακάκης, Μιχάλης Κουντούρης, Άρης Λάμπος, Λέανδρος, Stephen Livanos, Πάνος Μαραγκός, Δημήτρης Μαστώρος, Γιώργος Μικάλεφ, Παναγιώτης Μητσομπόνος, Δήμητρα Νικολαΐδη, No Budget Epics, Noir Captain, Αλεξία Οθωναίου, Γαβριήλ Παγώνης, Πανάγος, Παναγιώτης Πανταζής, Βαγγέλης Παπαβασιλείου, Παύλος Παυλίδης, Θανάσης Πετρόπουλος, Θανάσης Πέτρου, Piotr, Kianoush Ramezani, Tjeerd Royaars, Soloup, Στέλλα Στεργίου, Maria Stoian, Tasmar, Σάββας «The Pack» Αμπατζίδης, Έφη Θεοδωροπούλου, Αντώνης Βαβαγιάννης, Ξανθός Βενιζέλου, Λευτέρης Γιακουμάκης, Γεωργία Ζάχαρη
 
Εγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020 στις 18:00
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων – Αίθουσα «Νέοι Φούρνοι»
Ώρες Κοινού Δευτέρα έως Παρασκευή: 14:00 – 22:00
Ώρες Κοινού Σάββατο – Κυριακή: 11:00 – 22:00
Η Είσοδος είναι Ελεύθερη
 

Πηγή: The Press Project

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.