O Κυριακος Μητσοτακης αναστελλει την ιδιοτητα μελους της Μαριας Σπυρακη στη ΝΔ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση της Μαρίας Σπυράκη, καθώς πριν από λίγο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως αναστέλλεται η ιδιότητα μέλους της στη Νέα Δημοκρατία, μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση υπόθεσης για την οποία ελέγχεται.

Όσο διαρκεί η ανωτέρω απόφαση της αναστολής, η Μαρία Σπυράκη δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Tι είχε πει νωρίτερα η Μαρία Σπυράκη

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η ίδια είχε ζητήσει την αναστολή της κομματικής της ιδιότητας, μετά το αίτημα του Ευρωπαίου Γενικού Εισαγγελέα για άρση της ασυλίας της.

Ειδικότερα, μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN, δήλωσε πως «σήμερα θα ζητήσω την αναστολή της κομματικής μου ιδιότητας». Όπως υπογράμμισε, «δεν θέλω να υπάρχουν σκιές».

«Να τελειώσει η υπόθεση το συντομότερο»

Ειδικότερα, η κα Σπυράκη αρχικά ανέφερε ότι «καταρχήν έχω αποδεχθεί να προχωρήσει γρήγορα και με συνοπτικές διαδικασίες η άρση της ασυλίας μου. Είναι πολύ σημαντικό να προχωρήσει άμεσα».

«Ζητώ να προχωρήσει άμεσα και χωρίς να περάσει από την αρμόδια Επιτροπή. Με συνοπτικές διαδικασίες (…). Σε κάθε περίπτωση η συζήτηση θα γίνει στην Ολομέλεια του Ιανουαρίου, θέλω όμως να τελειώσει αυτή η υπόθεση το συντομότερο», τόνισε έπειτα.

Εξηγώντας γιατί βρίσκεται υπό έλεγχο, η Μαρία Σπυράκη εξήγησε ότι «ένας πρώην κοινοβουλευτικός μου βοηθός, σύμφωνα με το συμβόλαιό του, έπρεπε να είναι περισσότερες μέρες στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο, ο ίδιος για προσωπικούς λόγους, δεν ήταν περισσότερες μέρες στις Βρυξέλες και το Στρασβούργο, δεν ήταν φάντασμα. Ερχόταν. Ήταν παρών στα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα και από απόσταση και λάμβανε ένα επίδομα που λέγεται “επίδομα αλλοδαπής”. Αυτό το επίδομα είναι μέρος του προϋπολογισμού, την ευθύνη για τον προϋπολογισμό του γραφείου μου την έχω εγώ, με την έννοια του επιβλέποντος».

Στη συνέχεια, εξήγησε ότι το επίδομα αυτό «πήγαινε στον λογαριασμό του πρώην συνεργάτη μου, δεν έχω σχέση».

«Δεν θέλω να προκαλέσω αντιπαράθεση που πλήττει τη ΝΔ – Θα ζητήσω αναστολή της κομματικής μου ιδιότητας»

Ωστόσο, «πρέπει να σας πω κάτι το οποίο νομίζω έχει ιδιαίτερη σημασία. Δεν θέλω να προκαλέσω κανενός είδους αντιπαράθεση που πλήττει τη Νέα Δημοκρατία και δημιουργεί εντυπώσεις».

«Για τον λόγο αυτό, σήμερα θα ζητήσω και επισήμως την αναστολή της κομματικής μου ιδιότητας, μέχρις ότου να διαλευκανθεί πλήρως αυτή η υπόθεση και ελπίζω ότι αυτό θα συμβεί μέσα στους επόμενους δύο-τρεις μήνες».

Η κα Σπυράκη είπε πως «έχει μεγάλη σημασία για μένα να μην υπάρχει καμία σκιά στην παράταξη που υπηρετώ και με τίμησε και οι άνθρωποί της με τίμησαν. Ως εκ τούτου, προτίθεμαι να ζητήσω την αναστολή της κομματικής μου ιδιότητας, προκειμένου να προχωρήσει μέσα στον Ιανουάριο και το αργότερο στον Φεβρουάριο, η υπόθεση».

Ο βοηθός της Μαρίας Σπυράκη φέρεται «να έχει πάρει περίπου 21.000 ευρώ, δεν ήταν φάντασμα., είχε μεγάλο αριθμό παρουσιών», σύμφωνα με την ίδια.

«Δεν έχω αγγίξει ένα ευρώ»

Στη συνέχεια, επισήμανε ότι «έχει μεγάλη σημασία για μένα να χυθεί άπλετο φως και να μην υπάρχει η παραμικρή σκιά. Καταρχήν γιατί με αφορά προσωπικά, δεύτερον διότι τα χρήματα πήγαιναν κατευθείαν στον πρώην βοηθό μου, δεν έχω αγγίξει ένα ευρώ και δεν έχω κανενός είδους ίχνος διαφθοράς, όμως, έχω την ευθύνη γιατί έπαιρνε ο βοηθός μου αυτός το συγκεκριμένο επίδομα ενώ είχε απουσίες».

Σημειώνεται πως η αναστολή της κομματικής ιδιότητας της κα Σπυράκη σημαίνει πως μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση, δεν θα λειτουργεί ως υποψήφια της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη.

«Δεν θέλω η Νέα Δημοκρατία να δέχεται πυρά από μία υπόθεση που έχει προφανή στοιχεία και δεν μπορεί να συσχετίζεται σε καμία περίπτωση ούτε με διαφθορά ούτε με το Qatar Gate», τόνισε στο τέλος η Μαρία Σπυράκη.

Αναφερόμενη στην ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η Μαρία Σπυράκη δήλωσε ότι «δεν έχω κανέναν σκοπό να επιτρέψω στον ΣΥΡΙΖΑ να πλήξει την παράταξη» και «αν σε μερικούς μήνες από τώρα η υπόθεση αυτή λήξει, δεν θα υπάρξει ανακοίνωση με κεφαλαία “συγγνώμη” από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ».

Τέλος, η ίδια υπογράμμισε «εγώ θέλω να διευκολύνω το κόμμα μου ζητώντας επισήμως την αναστολή της κομματικής μου ιδιότητας μέχρι να κλείσει αυτός ο κύκλος, θα κλείσει γρήγορα ελπίζω με όλες τις ενέργειες που θα κάνω».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.