Ο κουρεας της αγαπης: ενας αντρας βοηθα ασθενεις με Αλτσχαιμερ να μη χασουν τοσο γρηγορα τη μνημη τους

Ο Lenny από το Μπέλφαστ συγκινεί με τις υπηρεσίες που προσφέρει

Έχει αποδειχθεί, μέσα από πολυετείς επιστημονικές έρευνες, ότι όταν η νόσος Αλτσχάιμερ «χτυπά», η συναισθηματική μνήμη είναι αυτή που αποδυναμώνεται τελευταία. Ο Lenny, ένας κουρέας διαφορετικός απ' όλους τους άλλους, το ξέρει αυτό και ποντάρει στις υπηρεσίες του.  
 
«Θα ψεκάσω τον χώρο με παλιές μυρωδιές, θα βάλω παλιά μουσική να παίζει. Γι΄αυτούς είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό ξύρισμα ή ένα κούρεμα. Είναι μια υπενθύμιση ότι κάποτε υπήρξαν νέοι και υγιείς και ότι ακόμη μπορούν να στέκονται στα πόδια τους», λέει ο Lenny.  
 

«Είμαι 92 χρονών και μπορώ ακόμη να πιάσω με τα χέρια τις μύτες των ποδιών μου. Μ' αρέσει να έρχομαι εδώ. Δεν βιάζεται μαζί μου, με φροντίζει, μου θυμίζει λίγο το σπίτι μου και τις μέρες που ήμουν πολύ δυνατός και όμορφος», λέει ένας πελάτης του.   
 
Όσο για τον Lenny, που η φήμη του στο Μπέλφαστ έχει ξεπεράσει τα τετραγωνικά του μικρού του κουρείου, λέει ότι κάθε μέρα φεύγει από τη δουλειά του με χαμόγελο, ξέροντας πως έχει φροντίσει όπως πρέπει, ανθρώπους που μεγάλωσαν, παλεύουν με την άνοια και αγωνίζονται για να μη νικήσει την αξιοπρέπειά τους… 
 
Πηγή: www.lifo.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.