Ο Καβαλιωτης φωτογραφος Αντωνης Πασβαντης, νικητης του Athens Photo World

Καβαλιώτικο «άρωμα» και στη δεύτερη θέση, με το project του Παναγιώτη Ρόντου με θέμα ένα γρι-γρι με Αιγύπτιους αλιεργάτες της Καβάλας

Την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024 στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ανακοίνωσης του φετινού Βραβείου Athens Photo World, με τον Αντώνη Πασβάντη να είναι ο μεγάλος νικητής του διαγωνισμού με το project “The last community“.

Ο Καβαλιώτης φωτογράφος θα λάβει ως έπαθλο το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ (οικονομική επιχορήγηση του Υπουργείο Πολιτισμού), ενώ το project με το οποίο απέσπασε τη διάκριση εξερευνά τη ζωή και τις προοπτικές της κοινότητας των 4.000 Ελλήνων Αλεβιτών στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου, μέσα από μια σειρά οπτικών αναπαραστάσεων και συνεντεύξεων στο πεδίο.

Ο Παναγιώτης Ρόντος, φωτογράφος που διαμένει στην Καβάλα τα τελευταία χρόνια, με το project “Μόλα”, προκρίθηκε στη δεύτερη θέση και θα συμμετάσχει σε μια μελλοντική αποστολή του Ελληνικού τμήματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Η φωτογραφική δουλειά του Ρόντου ακολουθεί εδώ και ένα χρόνο, ένα σκάφος γρι-γρι στην Καβάλα το οποίο είναι απλά ένα παράδειγμα από τα εκατοντάδες σκάφη με Αιγυπτίους αλιεργάτες στην Ελλάδα.

Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος, Ευλαμπία Ρέβη η οποία συζήτησε μαζί με τη Λουίζα Γουλιαμάκη και τον Κωνσταντίνο Ζήλο για τις προκλήσεις της σύγχρονης φωτοδημοσιογραφίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.