Ο ΕΦΕΤ ανακαλει σεφταλιες λογω σαλμονελας

Σεφταλιές με χοιρινό κρέας ανακαλεί από την αγορά ο ΕΦΕΤ, καθώς διαπιστώθηκε η παρουσία σαλμονέλας.

Κατεψυγμένες σεφταλιές με χοιρινό κρέας ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), μετά από σχετικό έλεγχο όπου διαπιστώθηκε η παρουσία σαλμονέλας.

Η απόφαση για ανάκληση αφορά το προϊόν «Σεφταλιές με χοιρινό κρέας κατεψυγμένες», με αριθμό παρτίδας: 202314511 και ημερομηνία ανάλωσης έως: 14.09.24, που παρασκευάζεται από την εταιρεία «Χ. ΜΙΧΑΣ ΑΕΒΕ», στη Βοιωτία.

Η περιφερειακή διεύθυνση Κρήτης του ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχων, προέβη σε δειγματοληψία του προϊόντος. Έπειτα από εργαστηριακή εξέταση στο κτηνιατρικό εργαστήριο Ηρακλείου, διαπιστώθηκε η παρουσία του μικροοργανισμού Salmonella spp στο δείγμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ

Συγκεκριμένα ο Φορέας, και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Ελεγχος Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων» έτους 2023, προέβη σε δειγματοληψία του προϊόντος «ΣΕΦΤΑΛΙΕΣ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΕΣ», με αριθ. παρτίδας: 202314511 και ημ. ανάλωσης έως: 14.09.24, που παρασκευάζεται από την εταιρεία «Χ. ΜΙΧΑΣ ΑΕΒΕ» στη Θέση Κανάλι, Υψηλάντη Βοιωτίας.

Πηγή Φωτογραφίας: ΕΦΕΤ

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, μετά την εργαστηριακή εξέταση του ανωτέρω δείγματος από το κτηνιατρικό εργαστήριο Ηρακλείου, διαπιστώθηκε η παρουσία του μικροοργανισμού Salmonella spp.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το προϊόν να μην το καταναλώσουν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.