Ο Banksy χαριζει εργο του στους ψηφοφορους του Μπριστολ, αλλα με μια προυποθεση

Θα κάνει δώρο τυπώματα του σε όποιον ψηφίσει εναντίον των Συντηρητικών

Ο ανώνυμος street artist Banksy, ανακοίνωσε μέσω της ιστοσελίδας του ότι όσοι ψηφίσουν την ερχόμενη Πέμπτη στις εθνικές εκλογές οποιονδήποτε άλλο υποψήφιο εκτός των Συντηρητικών, θα λάβουν δώρο μέσω ταχυδρομείου ανατύπωση έργου του περιορισμένου αριθμού αντιγράφων, σύμφωνα με την Guardian.  
 
Η προτροπή αυτή από τον διάσημο και ιδιαίτερα πολιτικοποιημένο καλλιτέχνη της street art, που έχει καταφέρει να διατηρήσει την ανωνυμία του, απευθύνεται στους ψηφοφόρους συγκεκριμένης εκλογικής περιφέρειας γύρω από το Μπρίστολ όπου οι επιλογές τους από το 1974 θεωρείται ότι αντανακλούν την εθνική ψήφο. Τα τελευταία δύο χρόνια δε, το εκλογικό σώμα έχει πράγματι χαρίσει νίκες σχεδόν αποκλειστικά στη συντηρητική παράταξη.  
 
Παρολ' αυτά το αίτημα του Banksy να αποδείξουν, όσοι ενδιαφέρονται, ότι ψήφισαν εναντίον του Συντηρητικού κόμματος στέλνοντας μία φωτογραφία του ψηφοδελτίου, όπως λένε οι οδηγίες που δίνει, προσκρούει στη νομοθεσία η οποία απαγορεύει τους ψηφοφόρους να επιδείξουν το ψηφοδέλτιο τους σε οποιονδήποτε αφότου το έχουν σταυρώσει. Επίσης, λόγω της μόδας των τελευταίων ετών με τις selfie από κινητά τηλέφωνα, έχει απαγορευτεί και η φωτογράφιση κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της ψηφοφορίας. Εν γένει δεν επιτρέπεται η με καθοιονδήποτε τρόπο επιρροή των ψηφοφόρων όσον αφορά την εκλογική τους επιλογή μέσα σε εκλογικό κέντρο. Αυτό έχουν το δικαίωμα να το εκφράσουν πριν ή μετά τη ψήφιση τους κι εκτός εκλογικού κέντρου.  
 
Ως εκ τούτου ο καλλιτέχνης σε υποσημείωση του στη δημοσίευση του στον ιστότοπο του, υπογραμμίζει ότι αυτή του η προτροπή δεν είναι μια κίνηση χρηματισμού και εξαγοράς της ψήφου. Εξηγεί: «Το τύπωμα αυτό είναι ένα σουβενίρ της εκλογικής καμπάνιας και δεν πρέπει να θεωρηθεί ως επιρροή του εκλογικού σώματος. Δεν έχει καμία οικονομική αξία και γίνεται μόνο για ψυχαγωγικούς λόγους και όχι για μεταπώληση. Ταχυδρομικά τέλη δεν συμπεριλαμβάνονται».
 
Πηγή: www.lifo.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.