Ο Αλεξης Τσιπρας, η Αγγελικη Παπαζογλου, αλλα και ο Ευριπιδης Στυλιανιδης το 1995 σε μια σπανια συζητηση με θεμα τις φοιτητικες εκλογες (+ Video)

Από την πρώτη στιγμή που μπήκε στην πολιτική ζωή της χώρας ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όλοι τόνιζαν πως ο Αλέξης Τσίπρας ήταν πολιτικοποιημένος από τα μαθητικά του χρόνια. Αυτό φαίνεται και από το παρακάτω βίντεο, με τον πρώην πρωθυπουργό να κάνει πολιτική ανάλυση στα 20 χρόνια της ζωής του και με διαφορετική εξωτερική εμφάνιση από αυτή που τον έχουμε συνηθίσει.

Βρισκόμαστε στο μακρινό 1995, όταν ο δευτεροετής φοιτητής Αλέξης Τσίπρας είναι καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή με θέμα τις φοιτητικές εκλογές, ενώ δίπλα του κάθεται η σημερινή σύζυγος του Νίκου Βούτση, Αγγελική Παπάζογλου!

Στα μέσα της δεκαετίας του ’90, ο πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, είναι καλεσμένος στην εκπομπή «ΑΠΟ ΣΠΟΝΤΑ» στο παλιό ΣΚΑΪ.
Θέμα της τηλεοπτικής εκπομπής ήταν οι φοιτητικές εκλογές που πλησίαζαν και ο δευτεροετής τότε φοιτητής στο Μετσόβειο Πολυτεχνείο και συγκεκριμένα στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, Αλέξης Τσίπρας, αναπτύσσει τις θέσεις του για την πολιτική, ως ηγετικό στέλεχος των αυτόνομων φοιτητικών σχημάτων.

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως ακριβώς δίπλα του κάθεται η Αγγελική Παπάζογλου, τεταρτοετής φοιτήτρια του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, η οποία σήμερα είναι η σύζυγος του πρώην υπουργού Εσωτερικών, Νίκου Βούτση!

Η εκπομπή όμως είχε και θρακιώτικο ενδιαφέρον καθώς στα ρεπορτάζ της εκπομπής εμφανίζεται και ο 29χρονος τότε πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης, με φόντο μια φωτογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, να τοποθετείται κι αυτός με την σειρά του για το φλέγον ζήτημα της αποχής.

Η δράση του Αλέξη Τσίπρα στα κινήματα νεολαίας είναι γνωστή και εκτός από την εμφάνισή του, δηλαδή το μούσι και το σπορ ντύσιμο, λίγα πράγματα είναι διαφορετικά πάνω στον πρώην πρωθυπουργό, ειδικότερα όσον αφορά στον λόγο του.
Σχετικά με τις φοιτητικές εκλογές, ο 20χρονος Αλέξης Τσίπρας στέκεται στο ζήτημα της αποχής, το οποίο κι έφτανε σε ποσοστά της τάξης του 50%, τονίζοντας πως αυτό αποτελεί ένα σαφές πολιτικό μήνυμα, ασχέτως αν όσοι δεν ψηφίζουν μπορεί και να μην το κάνουν συνειδητά.

Δείτε τα… vintage βίντεο με τον Αλέξη Τσίπρα:

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.