Νεο πακετο οπλων προς το Κιεβο δρομολογουν οι ΗΠΑ

Το πακέτο θα εκτοξεύσει στα 8,8 δισ. δολάρια τη βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών προς το Κίεβο, από την αρχή της ρωσικής εισβολής

Σε 1 δισ. δολάρια αναμένεται να ανέλθει το επόμενο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας από την κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν προς την Ουκρανία. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα μέχρι στιγμής πακέτα, το οποίο περιλαμβάνει πυρομαχικά για όπλα μεγάλης εμβέλειας και τεθωρακισμένα οχήματα ιατρικών μεταφορών.

Την παραπάνω πληροφορία αναφέρει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο τρεις πηγές (Αμερικανούς αξιωματούχους) με γνώση του θέματος.

Το πακέτο αναμένεται να ανακοινωθεί τη Δευτέρα και θα εκτοξεύσει στα 8,8 δισ. δολάρια τη βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών προς το Κίεβο, από την αρχή της ρωσικής εισβολής σε ουκρανικό έδαφος, στις 24 Φεβρουαρίου.

Οι αξιωματούχοι, μιλώντας υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, δήλωσαν ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεν είχε ακόμη υπογράψει το πακέτο, σημειώνοντας ότι μπορεί να διαφοροποιηθεί σε αξία και περιεχόμενο μέχρι την ανακοίνωσή του. Ωστόσο, εάν υπογραφεί στην τρέχουσα μορφή του, θα περιλαμβάνει πυρομαχικά για HIMARS, πυρομαχικά συστήματος πυραύλων εδάφους-αέρος NASAMS και (έως και) 50 θωρακισμένα ιατρικά μέσα μεταφοράς M113.

Την περασμένη Δευτέρα, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ένα ξεχωριστό πακέτο βοήθειας ασφαλείας για την Ουκρανία, αξίας έως και 550 εκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων πρόσθετων πυρομαχικών για συστήματα πυραύλων πυροβολικού υψηλής κινητικότητας (HIMARS).

Σύμφωνα με το Reuters, ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες περί νέου πακέτου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.