Νεο μεταναστευτικο κυμα προς την Ιταλια

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο έφτασαν στο νησί της Λαμπεντούζα πάνω από 800 μετανάστες και πρόσφυγες

Τριάντα τέσσερις μετανάστες και πρόσφυγες διασώθηκαν την νύχτα της Κυριακής από αλιευτικό νότια της Σικελίας, σε ιταλική περιοχή έρευνας και διάσωσης. Οι Ιταλοί ψαράδες ανέσυραν επίσης το πτώμα ενός νεαρού άνδρα. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων, αγνοούνται τουλάχιστον άλλοι 20 άνθρωποι.

Συνολικά το τελευταίο εικοσιτετράωρο έφτασαν στο νησί της Λαμπεντούζα, με 21 πλεούμενα, πάνω από 800 μετανάστες και πρόσφυγες. Στο κλειστό κέντρο παραμονής του νησιού, σήμερα βρίσκονται σήμερα 1.094 άνθρωποι, προερχόμενοι κυρίως από την υποσαχάρια Αφρική.

Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές, ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι τις τελευταίες ώρες πολλές γυναίκες και παιδιά έφτασαν στην Λαμπεντούζα με μεταλλικές βάρκες, τις οποίες τα μέλη της ιταλικής ακτοφυλακής αποκαλούν, συχνά, «πλεούμενα φέρετρα», λόγω του ότι είναι πολύ εύκολο να ανατραπούν και να γίνουν πραγματικές παγίδες θανάτου.

Τυνησία: Δεκάδες νεκροί μετανάστες

Η ακτοφυλακή της Τυνησίας ανακοίνωσε ότι ανέσυρε 31 πτώματα αφρικανών μεταναστών που πνίγηκαν προσπαθώντας να διασχίσουν την Μεσόγειο με κατεύθυνση την Ιταλία.

Μεταξύ των νεκρών που ανασύρθηκαν ανοικτά των πόλεων Σφαξ, Κερκένα και Μάχντια περιλαμβάνονται δύο γυναίκες και δύο παιδιά.

Πρόσφατα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα σκάφη που αποπλέουν από την Τυνησία μεταφέροντας μετανάστες που επιχειρούν να φθάσουν στην Ευρώπη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.