Νεα μετρα για την πανδημια: Ακυρωνονται οι μουσικες εκδηλωσεις στην Ονειρουπολη Δραμας

Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για τις ημέρες των γιορτών επιβάλλουν την απαγόρευση όλων των δημόσιων χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων

Ανακοινώθηκαν νωρίτερα τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την αναχαίτιση της πανδημίας, εν όψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη. Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε η απαγόρευση όλων των εορταστικών εκδηλώσεων στην επικράτεια για την αποφυγή πιθανού συνωστισμού.

Ωστόσο, η απόφαση αυτή δεν επηρεάζει τη λειτουργία των χριστουγεννιάτικων πάρκων, παρά μόνο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων τους. Τα δύο μεγαλύτερα χριστουγεννιάτικα πάρκα της Ελλάδας, ο Μύλος των Ξωτικών στα Τρίκαλα και η Ονειρούπολη στη Δράμα θα συνεχίσουν να είναι προσβάσιμα στο κοινό, τηρουμένων πάντα των προβλεπόμενων ελέγχων.

«Σύμφωνα με τα νέα μέτρα θα ακυρωθούν κάποιες μουσικές εκδηλώσεις που υπήρχαν στο πρόγραμμα. Οι υπόλοιπες δράσεις για παιδιά, ο χώρος για καφέ, συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά με όλα τα μέτρα», δηλώνει ο Σπύρος Λάτσας, υπεύθυνος λειτουργίας της Ονειρούπολης στη Δράμα.

Καμία αλλαγή στα πλάνα του Μύλου των ξωτικών στα Τρίκαλα, καθώς η λειτουργία του πάρκου φέτος ήταν ήδη διαμορφωμένη ως «Covid-free», με περιορισμό των δραστηριοτήτων μόνο στους υπαίθριους χώρους του πάρκου Ματσόπουλου και χωρίς τη συνοδεία μουσικών εκδηλώσεων, όπως συνέβαινε άλλες χρονιές.

Ο πρόεδρος του e-trikala και υπεύθυνος για τη λειτουργία του Μύλου, Γιάννη Κωτούλας, αναφέρει «Είμαστε ένα κλειστό, ελεγχόμενο πάρκο. Από την έναρξη του Μύλου των ξωτικών λειτουργούμε βάσει της υπάρχουσας ΚΥΑ και εφαρμόζοντας τον προβλεπόμενο έλεγχο των πιστοποιητικών. Συνεχίζουμε κανονικά τη λειτουργία μας με τον ίδιο τρόπο».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.