Ναουσα: Το χιονοδρομικο στα 3-5 Πηγαδια ανοιξε δυο χρονια μετα

Οι πίστες είναι στρωμένες με χιόνι και οι πρώτοι λάτρεις των χειμερινών σπορ είναι ήδη στο Βέρμιο

Πέρασαν κιόλας δύο χρόνια αλλά το χιονοδρομικό κέντρο στα 3-5 Πηγάδια της Νάουσας, στο όρος Βέρμιο ανοίγει σήμερα και πάλι τις πύλες του για να υποδεχτεί το κοινό.

Το αγαπημένο για πολλούς βορειοελλαδίτες κι όχι μόνο χιονοδρομικό θα ξεκινήσει να λειτουργεί συντηρητικά, αυτό που θέλουν σε πρώτη φάση οι υπεύθυνοι είναι “να μην χαθεί τελείως η σεζόν”.

Η επαναλειτουργία του χιονοδρομικού θα επηρεάσει και την οικονομική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή της Νάουσας, που εκτός από τις συνέπειες της πανδημίας είδε έναν σημαντικό χειμερινό πόλο έλξης να καθίσταται  ανενεργός, σε συνδυασμό και με τη μη διεξαγωγή άλλων δρώμενων που προσέλκυαν κόσμο στην περιοχή όπως για παράδειγμα οι ξακουστές αποκριάτικες εκδηλώσεις «Γενίτσαροι και Μπούλες».

Στρωμένο το χιόνι στις πίστες

Το χιονοδρομικό κέντρο ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 9 το πρωί. Θαλειτουργεί καθημερινά από τις 9 έως τις 4 το μεσημέρι. Οι λάτρεις των χειμερινών σπορ θα εξυπηρετούνται από τρεις συρόμενους αναβατήρες (Σ1,Σ2, Σ3) και θα χρησιμοποιούν τη μισή κεντρική πίστα Αριστοτέλης, τον Παράδεισο, το πλατό Παράδεισος και το κάτω μέρος του Φίλιππου. Επιπλέον θα λειτουργεί και το Lift Bar το οποίο βρίσκεται στη βάση του αναβατήρα πλατό Παράδεισος. Η χιονοκάλυψη είναι τέτοια ώστε όλες οι πίστες είναι στρωμένες.

Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει και στην οδική πρόσβαση. Οι δρόμοι είναι καθαροί, ωστόσο είναι προφανές ότι για κάθε ενδεχόμενο οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στο βουνό για κάθε όχημα.

Το χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια βρίσκεται στο όρος Βέρμιο, σε υψόμετρο 1. 430 μ. – 2.005 μ., απέχει 17 χλμ. από τη Νάουσα και 107 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη.

Οι πληρότητες των ξενοδοχείων

Ανάταση μέσω της επαναλειτουργίας του χιονοδρομικού προσδοκούν και οι ξενοδόχοι της περιοχής, η πληρότητα προς το παρόν δεν είναι υψηλή αλλά εκτιμάται ότι με την πάροδο των ημερών και κυρίως με την διάδοση της επαναλειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου θα υπάρξει αυξητική τάση που θα βοηθήσει και τους επαγγελματίες του κλάδου στην περιοχή να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες δυσκολίες που προέκυψαν την τελευταία διετία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.