«Μουσικη» διαμαρτυρια ετοιμαζουν τα καταστηματα εστιασης σε ολη τη χωρα

«Σπάμε τη σιωπή, μουσική παντού» λένε οι καταστηματάρχες - Απόψε και αύριο Σάββατο από τις 21.00 ως τις 23.45

Με κεντρικό σύνθημα «Σπάμε τη Σιωπή», ο «Κύκλος Επαγγελματιών Εστίασης» καλεί όλα τα καταστήματα του κλάδου στην Ελλάδα σε μία συμβολική διαμαρτυρία αυτό το παρασκευοσαββατοκύριακο, με τους ιδιοκτήτες να παίζουν… μουσική στα μαγαζιά τους!

Πιο συγκεκριμένα, το διαδικτυακό κάλεσμα του κύκλου, αναφέρει:

«Καλούμε όλους τους συναδέλφους απ’ όλη την Ελλάδα να «ανοίξουν» τα ηχεία τους και να συμμετάσχουν στην διαμαρτυρία.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 28/5 και ΣΑΒΒΑΤΟ, 29/5, 21.00 – 23.45 ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ και η Ελλάδα πλημμυρίζει ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΝΤΟΥ!

Η συνέχιση της απαγόρευσης της Μουσικής και ο περιορισμός του ωραρίου δημιουργούν τις προϋποθέσεις του φαινομένου των πλατειών, ευνοούν την παραβατικότητα και δημιουργούν μαγαζιά δύο ταχυτήτων.

Συνάδελφοι, ας κάνουμε μια πολιτισμένη κίνηση για να εκφράσουμε την αγωνία μας και την αντίθεσή μας στην απαγόρευση.

Ας περιχαρακώσουμε την πρωτοβουλία μας! Είμαστε κάθετα αντίθετοι με την διοργάνωση κορονοπάρτι και με οποιονδήποτε χρησιμοποιήσει καταχρηστικά και προσχηματικά την εκδήλωση διαμαρτυρίας».

Συνεδριάζει η Επιτροπή για την επιστροφή της μουσικής στην εστίαση

Η απαγόρευση κυκλοφορίας, η οποία ξεκινάει στις 00:30 και ολοκληρώνεται στις 05:00, καθώς και η απαγόρευση μουσικής στα μπαρ, αλλά και ο αριθμός καλεσμένων σε εκδηλώσεις όπως οι γάμοι και τα βαφτίσια, είναι τα περιοριστικά μέτρα που παραμένουν σε ισχύ και τα οποία θα βρεθούν σήμερα στο τραπέζι της Επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας, που αναμένεται να συζητήσει την περαιτέρω χαλάρωσή τους.

Είναι πολύ πιθανό άμεσα να επιτραπεί στα καταστήματα να παίζουν μουσική, σε κάθε περίπτωση, πάντως, μόνο σε εξωτερικούς χώρους αρχικά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.