Μια πολη πλημμυρισμενη μουσικη υποσχεται το φεστιβαλ «Πολις Ονειρων» Μουσικων Σχολειων 2022

Προγραμματίζεται για τις 5-8 Μαΐου με 27 συμμετοχές μουσικών σχολείων από όλη την Ελλάδα

Τη μετά covid εποχή με επιστροφή σε μαζικές εκδηλώσεις πολιτισμού, ετοιμάζεται να υποδεχθεί η Ξάνθη, με το φεστιβάλ «Ξάνθη-Πόλις Ονείρων» Μουσικών Σχολείων 2022 που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στις 5-8 Μαΐου στην Ξάνθη, την γενέτειρα του Μάνου Χατζιδάκι, την πόλη που από το 2014 και για όσες φορές επέτρεψε η πανδημία, δημιούργησε ένα μουσικό θεσμό, που έχει αγκαλιάσει με ενθουσιασμό όλη η κοινωνία.

Εξέχουσα θέση έχει ασφαλώς το μουσικό σχολείο Ξάνθης που μεθοδικά και με αφοσίωση επιδιώκει να αναβαθμίζει κάθε χρόνο το θεσμό, με νέες συμμετοχές δραστηριότητες και ποικιλία. Το φετινό φεστιβάλ με τον τίτλο «Μουσικά Σταυροδρόμια: Όταν το σύγχρονο αγκαλιάζει το παραδοσιακό», έρχεται με συναυλίες, εργαστήρια και πλημμυρίζει μουσικές με νότες παράδοσης και σύγχρονες μελωδίες όλη την πόλη.

Ρεκόρ συμμετοχών

Για φέτος μετά τις αναβολές της πανδημίας του κορωνοϊού, ο πήχης έχει μπει ψηλά και η συμμετοχή αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Το κλίμα της προετοιμασίας και τον ενθουσιασμό για την επικείμενη διοργάνωση μετέφερε στο Εμπρός ο διευθυντής του μουσικού σχολείου Χρήστος Βαρδικελδόγλου, ενημερώνοντας ότι φέτος οι συμμετοχές έχουν φτάσει τις 27 από διάφορα μουσικά σχολεία της χώρας και η Ξάνθη αναμένεται να φιλοξενήσει 1.600-1.700 μαθητές με τους εκπαιδευτικούς και συνοδούς τους για το μουσικό διήμερο.

Φέτος μάλιστα, προβλέπεται να υπάρξουν και προφεστιβαλικές εκδηλώσεις, όπως η συναυλία των δημοτικών σχολείων του νομού στην κεντρική πλατεία τη Δευτέρα 2/5, η συναυλία των αποφοίτων του Μουσικού Σχολείου την Τρίτη 3/5, το Gala στο roof garden της «Οικίας Χατζιδάκι» με μουσικές του Μάνου Χατζιδάκι την Τετάρτη 4/5.

Αναβαθμισμένο πρόγραμμα

Η επίσημη έναρξη του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 5/5 σε μια συναυλία του Μουσικού Σχολείου με τον Παντελή Θαλασσινό, ενώ η αυλαία θα πέσει με την γνωστή πλέον συναυλία με τον Νίκο Κυπουργό στην πλατεία. Μάλιστα φέτος η ορχήστρα του αναμένεται να περιλαμβάνει 660 μαθητές!

Παράλληλα, στο πλαίσιο της αναβάθμισης του project θα υπάρχει και μία συναυλία με τους Manitarock στην πλατεία Μητροπόλεως.

Κάλεσμα εθελοντών

Για άλλη μια χρονιά οι διοργανωτές θα απευθυνθούν στους εθελοντές, παλιούς και νέους, προκειμένου να στηρίξουν το θεσμό μιας και οι ανάγκες είναι μεγάλες και η επιθυμία για σωστή και συντονισμένη φιλοξενία των μαθητών των μουσικών σχολείων ακόμη μεγαλύτερη!

«Είναι όλοι πρόθυμοι να βοηθήσουν», σημειώνει ο διευθυντής του σχολείου, επισημαίνοντας ότι το στοίχημα είναι μεγάλο. Ακόμη, προσθέτει: «όλα αυτά προετοιμάζονται με την αίρεση πάντα των συνθηκών της πανδημίας. Υπάρχει πολύ μεγάλος ενθουσιασμός για τη διοργάνωση και δίνεται μεγάλη έμφαση στην ποιότητα των καλλιτεχνών που θα βρεθούν στο φεστιβάλ για τα εργαστήρια και τις εκδηλώσεις».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.