Μαθημα ζωης και επιμονης: O ανδρας που οδηγει αγωνιστικα αυτοκινητα χωρις χερια

Κατάφερε να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα και τον εαυτό του τον μόνο επαγγελματία οδηγό αγώνων που συμμετέχει σε πρωτάθλημα drifting

Ο Bartek Ostalowski μέχρι να φτάσει τα 20 του χρόνια ήταν αρτιμελής. Στη ζωή του άλλαξαν όλα όταν ενεπλάκη σε ένα σφοδρό ατύχημα με μοτοσικλέτα. Το αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν να χάσει τα δύο του χέρια τα οποία κόπηκαν από το ύψος των ώμων.

Δεν το έβαλε κάτω ποτέ

Ο Bartek όμως απέδειξε πως είναι από τα άτομα που δεν το βάζουν εύκολα κάτω. Έτσι, πειραματίστηκε επί μία τριετία οδηγώντας αυτοκίνητα και χρησιμοποιώντας μόνο τα πόδια του και στη συνέχεια κατάφερε να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα και τον εαυτό του τον μόνο επαγγελματία οδηγό αγώνων χωρίς χέρια που συμμετέχει σε πρωτάθλημα drifting.

Ο άνδρας άρχισε να γίνεται γνωστός ακόμα και σε Μέσα που δεν είναι «του αυτοκινήτου»,  κάνοντας απίστευτα πράγματα στο τιμόνι του αγωνιστικού του Nissan Skyline. Με μερικές μόνο τροποποιήσεις, όπως, για παράδειγμα, το κάθισμα τοποθετημένο πολύ πίσω, ώστε να χειρίζεται το τιμόνι με τα πόδια και ένα κιβώτιο όπου αλλάζει ταχύτητες σπρώχνοντας με τον ώμο του.

Σήμερα, στα 34 χρόνια του, συνεχίζει να ακολουθεί το πάθος του, ζει με τον σκύλο του, ένα βέλγικο Μαλινουά, έχει φτιάξει τη δική του σειρά ρουχισμού με την πάντα επίκαιρη ατάκα «Never Give Up» (Ποτέ μην τα παρατάς) και επικοινωνεί με τους ακολούθους του στο Instagram.

Αλλά, κυρίως, πέρα από οδηγικές ικανότητες, μεταδίδει το μήνυμα της θέλησης και της ατσάλινης επιθυμίας για ζωή. Τα άνω άκρα δεν είναι πια εδώ. Παραμένει, όμως αυτό το μόνιμο χαμόγελο στα χείλη του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.