Μαρουσακης: Ερχεται αφρικανικη σκονη και πτωση της θερμοκρασιας – Τι καιρο θα εχουμε το Πασχα

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού

Κύμα αφρικανικής σκόνης ξεκινάει από αύριο, Τρίτη που θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι και την Πέμπτη. Παράλληλα, μια πρώτη τάση για τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα δείχνει πως ο καιρός θα είναι αρκετά άστατος, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Σήμερα, Δευτέρα, η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει σε όλη τη χώρα με λίγες αραιές συννεφιές στα κεντρικά, δυτικά και βόρεια. Ο υδράργυρος ανεβαίνει αισθητά και θα φτάσει και τους 32 βαθμούς.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Από την Αφρική έρχεται ένα κύμα αφρικανικής σκόνης και αύριο, Τρίτη αλλά κυρίως Τετάρτη και Πέμπτη θα έχουμε ένα έντονο επεισόδιο αφρικανικής σκόνης που θα συνοδευτεί και από λασποβροχές, κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα.

Βροχερό το Σαββατοκύριακο

Καθώς θα πηγαίνουμε στο Σαββατοκύριακο θα έχουμε αρκετές βροχές σε πολλές περιοχές της χώρας και θα καθαρίσει και η ατμόσφαιρα. Με την υγρή εναπόθεση θα καθαρίσει η ατμόσφαιρα από την σκόνη και τη γύρη, θα πέσει και η θερμοκρασία.

Ο καιρός το Πάσχα

Καθώς θα πηγαίνουμε προς στη Μεγάλη Εβδομάδα, θα ανοίξει ο δρόμος για κίνηση κακοκαιριών από την κεντρική και βόρεια Ευρώπη.

Ο καιρός τη Mεγάλη Eβδομάδα αλλά και το Πάσχα, σύμφωνα με τα μακροπρόθεσμα προγνωστικά στοιχεία θα είναι άστατος με βροχοπτώσεις και τον υδράργυρο να πέφτει σε κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες κοντά στους 19 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Όπως τονίζει ο μετεωρολόγος, τα φαινόμενα δεν θα είναι επικίνδυνα ωστόσο θα έχουμε έναν άστατο καιρό με βροχοπτώσεις μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα που θα κρατήσει μέχρι και το Πάσχα.

Η κυκλοφορία της ατμόσφαιρας θα αλλάξει και έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για κίνηση ψυχρών αέριων μαζών από την κεντρική Ευρώπη προς τη χώρα μας και αυτό θα δημιουργήσει ένα άστατο σκηνικό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.