Μαρινακης για ομοφυλα ζευγαρια: «Δεν νομοθετει η Εκκλησια – Ο νομος θα ψηφιστει»

«Το "όλα στην ώρα τους" δεν έχει να κάνει με υπεκφυγές», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ερώτηση για το πότε θα κατατεθεί το νομοσχέδιο.

Για μια σειρά θεμάτων τα οποία θα απασχολήσουν την κυβέρνηση το επόμενο διάστημα μίλησε  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Συγκεκριμένα, ο Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια τόνισε ότι, θα ψηφιστεί και διευκρίνισε πως «δεν υπάρχει “μπρος – πίσω”. Ο πρωθυπουργός δεν νομοθετεί με βάση τις ευρωεκλογές ή το πολιτικό κόστος», είπε, συμπληρώνοντας πως, «δεν έχει ανακοινωθεί συγκεκριμένη ημερομηνία, δεν υπήρξε ανακοίνωση χρόνου, ο πρωθυπουργός εξήγγειλε μία σειρά μεταρρυθμίσεων που θα ψηφιστούν σε βάθος τετραετίας. Δεν έχει υπάρξει χρονοδιάγραμμα».

Για το αν θα ερωτηθεί η Εκκλησία σχετικά, τόνισε πως, «δεν νομοθετεί η Εκκλησία, ακούμε τις απόψεις με σεβασμό», ενώ για τον χρόνο ψήφισης του νομοσχεδίου, είπε πως, «το “όλα στην ώρα τους” δεν έχει να κάνει με υπεκφυγές». 

«Δεν θυμάμαι πιο συμπαγή κοινοβουλευτική ομάδα από αυτή της Νέας Δημοκρατίας απάντησε στη συνέχεια σχετικό σχόλιο και κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις που έχουν ήδη υπάρξει στην ψήφιση της τροπολογίας για το μεταναστευτικό, είπε ότι, «δεν θα μπορούσα να είμαι σε μία κυβέρνηση και να μην στηρίζω τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της».

Πιο κοντά ο νόμος για τα ομόφυλα ζευγάρια

«Εχουμε μια σειρά από νομοσχέδια που αναμένουν, μη κρατικά πανεπιστήμια, η επιστολή ψήφος, το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, η παρέμβαση του υφυπουργού αθλητισμού για το άνοιγμα των γηπέδων. Η οικονομική μας πολιτική συνεχίζεται με στόχο την αύξηση των εισοδημάτων», είπε συνοπτικά για τα πρώτα νομοσχέδια που αναμένεται να φέρει η κυβέρνηση το 2024.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.